‹‹‹ vissza Beethoven adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta benyuska gazdi (Beethoven), 2010. May 17. 22:07:27 #8043

A gazdi gondolatai

Sziasztok Barátaim!
Sokat gondolkodtam mostanában, hogy amióta blökizünk, sokkal közelebb kerültünk egymáshoz a gazdival. Szeretném, ha ő is elmondaná a véleményét.
Sziasztok Gazdik!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én sokkal közelebb kerültem kutyusaimhoz, mióta itt vagyunk a blökin. Felruházzuk őket gondolatokkal, szeretettel, szerelemmel, örök barátsággal, sőt köztünk van sok gazdi aki talált barátod. Van amikor bosszúsággal, mérgeséggel. Beszélgetnek, mintha emberek lennének, és ez szerintem nem baj, hanem nagyon is jó dolog.
Gondoltatok közben a vadon élő állatokra is? Igaz az ő életük nem függ az emberektől. Ők képviselik az igazi szabadságot. Gondolom mindenki látott őzet, vaddisznót, vagy sünit. De vajon láttatok-e az út mellett a fákon ölyveket? Hallotátok-e vijjogásukat? Mit gondoltok a madarakról? Gólyák, fecskék, cinegék és sok sok más madárka. Őrájuk is gondoljunk szeretettel, vigyázzunk rájuk, ahogy tudunk, mert mégis egy kicsit függ tőlünk az életük.

Hozzászólások száma: 8

Írta széliéva gazdi (jockey Mazsola), 2010. August 12. 18:45:17 #616261

Szia!
Olvastam a bejegyzésed, tudod ez így van jól.Nekem a legjobb barátaim az állatok, a kutyák voltak egész életemben.A nagy ismeretség nem feltétlenül azt jelenti mind igaz barát.A kutyáid bizonyosan azok lesznek, ha azt érezteted velük.Mazsola például nem türte hogy bárhol megfogják, a szájába nyuljon valaki, és egy csomó dolgot. Viszonylag kicsi idő alatt, megengedte, és ha látod a képeket hálás volt bármi kedvességér, olyan szemekkel nézett , de sokszor azt érzem itt van köztünk.Mikor indítottam a több száz fotoiból válogatva, olyan volt mintha élne.Tudod, mostanság sokat vagyok egyedül itt vidéken, de nem vagyok magányos.Énis egészen jól elbeszélgetek velük, néha talán veszekszem is kicsit, Az érdekes az, sok ember nem jelent akkora hiány érzetet ha nincs velem mint a kutyáim, és a papagályom, öt az iwiwröl fogadtam örökbe.A bernáthegyi kutyusok mindig a szivem csücske volt, talán egyszer gyarapszik a család eggyel.Puszi

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2010. August 06. 11:32:57 #605833

Hogy a Te gazdid milyen bölcs ! Igen, nekünk gondolni kell minden állatra, akár szabadon él, akár az utcára kidobottan. Például mi csak tavasztól őszig vagyunk kinn a szabad világban, különben panelben lakunk (sajnos).ezért is nem lehet nekünk nagy kutyánk, de a gazdiék minden másnap mennek a kertbe a madarakat etetni. Ezért van a mi kertünk tele napraforgóval, mert amit a kismadarak elszórnak, az tavasszal kikel és a gazdikámék nem szedik ki, hanem hagyják megnőni. Már most jönnek a kismadarak csemegézni belőle.Na már megint túl sokat beszéltem. Egyszónak is száz a vége, nekünk állatbarátoknak védenünk kell a természetet és a benne lakó összes állatot. Ölellek : Luluka

Írta evelinn gazdi (Johny), 2010. May 24. 15:37:06 #502812

Igaza van a gazdidnak.De ha belegondolunk akkor nem is kicsit függenek tőlünk a vadállatok hanem nagyon is.Mert ha az emberek meg mérgezik a vizeinket és a halállomány kipusztul akkor azért mi vagyunk a felelősek és ha kivágják erdeinket stb..Szóval a vadállatok is függnek tőlünk nem is kicsit.

Írta bodimelinda gazdi (Sziszi), 2010. May 20. 07:45:32 #496191

Nagyon édes gondolatai vannak a gazdidnak Beethoven. Maradjon is mindig ilyen csupaszív ember!

Írta bojucus gazdi (Bubi), 2010. May 18. 18:58:43 #494524

Ezekkel én is egyetértek, és még sok hozzám hasonló madár (függetlenül attól, hogy már nem vagyok az élők között)
Engem is úgy fogadtatok be, vagyis soha nem tettetek ketrecbe, de viszont mindig volt nekem finom eledel és víz is....Nagyon szerettem ücsörögni a ház tetőn, mert tudtam, hogy öreg koromra is mindent megkaphatok, nem maradok éhesen...

Maradjon a Gazdi mindig ilyennek!
Bubi

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2010. May 18. 17:45:56 #494338

Az én gazdim minden reggel almát vagdos fel a rigóknak, akik most nem a párkányon esznek, mint télen, hanem összeszedik csomókba az almaszereltkéket, és viszik a fiókáknak. De nem csak rigók jönnek almázni, hanem kék- és széncinegék is, rozsdafarkúak, néha még gerle is. Télen már ott kuporogtak a közeli faágakon és várták az alámát, diót, most már nem sorakznak, mert találnak más eleséget is, de ha arra repülenk, akkor mindig megnézik, van-e ott nekik valami. És bizony van. Ha jön a meleg, ami persze még várat kicsit magára, majd vizet is teszünk ki az ablakba. Sünikét csak séta közben szoktunk ritkán látni, de mindig reménykedünk, hogy a ház elé ültett bokrokban menedékre találnak ők is, na és mondanom sem kell, hogy oda is szór ki a gazdi almát.

Írta noemi33 gazdi (Roxy és Ghino), 2010. May 18. 13:47:38 #493932

És ez mind igaz

Írta kistappancs gazdi (Tapi), 2010. May 17. 21:15:00 #493205

Nagyon igazak a gazdid gondolatai!