‹‹‹ vissza Virslipusztító Zsüli adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta doramokus gazdi (Virslipusztító Zsüli), 2010. May 15. 19:19:44 #7975

A farkasok szelleme 3. fejezet/2. rész

Na, ez a vihar most nem jött jól...-mondta Magas Fenyő.-Felpuhul a föld és a végén még sárlavina lesz.-majd ásítva elnyúlt a tűz mellett. Eközben Három Szarvú és Fényes Láng tértek vissza csuromvízes bundával.
Ejnye, hogy a rákfene enné meg!-mondta mérgesen Három Szarvú és jól megrázta magát.-Fékezd magad, no!-szólt rá Magas fenyő.-Én is csupa víz leszek!-és bejjebb húzódott. A tábor külső része most sáros és mocsaras volt. A barlangban volt szinte az egész falka. A tűz mellett sertepertélt Vízmosás, mellette Bundáját tisztogatva beszélgetett Hajnali fény Magas Fenyővel, és a tűz körül űlt még Három Szarvú és Fényes Láng akik nedves bundájukat szárítgatták, és ott volt még Suhanó Árnyék aki épp Rőt Bunda és Ezüst Szőrű egyszem fiát, Fehér Mancsot altatta. Ezüst Szőrű az esőben állva bámulta mereven Rőt Bunda sírját. Miután elaltatta, Suhanó Árnyék kiment Ezüst Szőrűhöz. Pár percig még mindketten mereven a sírt bámulva hallgattak, majd Suhanó Árnyék megtörve a csendet így szólt:
-Be kellene jönnöd az esőröl. A végén még megfázol és akkor nem győzünk majd ápolgatni...
-Igen...tudom.-mondta majd nagyot sóhajtott.-Egyszerűen csak nem bírom felfogni, hogy elment. Ő volt a mindenem és a falka vezére is...most, hogy nincs olyan üres itt minden, olyan magányosnak érzem magam.
-Ez nem meglepő, ha egész nap itt állsz egyedül és csak búsulgatsz.-vettete oda flegmán Suhanó Árnyék.Erre Ezüst Szőrű oda nézett, mély levegőt vett, és ezt mondta:-Na jó. Akkor menjünk...-és elindultak.-Suhanó Árnyék.Kérgetnék tőled valamit?
-Persze! Mondjad csak, a kicsit már elaltattam vele már nem kell foglalkoznod.
-Köszönöm. Azt szeretném kérni, ha nem túl...vagyis te olyan jó ételeket tudsz...szóval...
Na! Nyögd már ki végre!
-Szóval főznél nekem egy kis nyúlláb levest?Persze ha nem akarod akkor nem k...
-Jaj dehogynem! Van is most nyulunk, úgyhogy semmi akadálya!Meg én is szeretem.
-Nagyon hálás vagyok.-mondta, és már ott is voltak a barlangnál.

Hozzászólások száma: 2

Írta doramokus gazdi (Virslipusztító Zsüli), 2010. May 16. 11:04:02 #490083

A falka jövője kérdéses Zizi, de örülök, hogy tetszik a regény Elvileg Éles Fogú fogja átvenni a helyet, amíg Fehér mancs felnő, de nem akarom elárulni, mert úgy már semmi izgalmas nem lenne benne.

Írta potya gazdi (Zizi), 2010. May 16. 10:16:18 #489986

Várom a folytatást. Nagyon szeretem az ilyen történeteket. Úgyhogy csak rajta Zsülikém! Mi lesz a falka jövője? Jön-e az ember?