‹‹‹ vissza Neó adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta ktgabriella gazdi (Neó), 2010. June 19. 19:19:13 #8692

Tejfül meséje 1.

Tejfülnek nagyon sok oka volt arra hogy nemsokára a fejét elveszítse. Szó szerint. Segített a szökésben is, Helga ... ügye valahogy tudomására jutott. Szerencséjére Puszedli közeledett felé. Egyedül.
- Szia Puszedli !
- Szia Tejfül !
- Figyelj jól ! - Tejfül elkezdett suttogni, szerencsére ő most egyedül őrködött - Helga gyerekei Übitől a(z udvari) bolondtól lesznek.... segítened kell neki hogy valahova el lehessen "rejteni" őket mivel ha Neó basa megtudja akkor szerintem Übit a kicsiket és talán még Helgát is megöleti !
Puszedli a szép színéből holtsápadt lett a gondolatra
-És még egy dolog ! Rakassuk várbörtönbe megunkat ! - Tejfül szinte alig suttogott - Ki tudnánk szökni ! Várna minket a nagyvilág ! Kérlek !
Puszedli elmosolyodott majd komor lett.
- Mi van ha meglátják hogy hol van a lyuk ?
- Az már meg van oldva.
- De hát együtt beengednek majd ?
- Nem olyan nagy az a várbörtön... talán egymás mellé kerülünk. Nekem az is elég.
- Akkor menjünk majd !
Mindketten azon gondolkodtak hogy hogy rakassák várbörönbe magukat. Az egyikért (úgy gondolták) csak nevetne a basa, a másikért pedig már halál várna. Végül Puszedlinek eszébe jutott hogy ők nyuszik így átférnek a rácson. Bár azt nem tudták hogy jutnak be a várbörtönbe.

Eközben Helga csak gömbölyödött, gömbölyödött. Neó basa több ünnepélyt is szervezett ennek örömére. Viszont Helga nem láthatta őket. Őneki pihennie kellett. Így gondolkodott magában :
- Ha Neó basa nem lesz bent a szülésnél és legalább egy inkább fajtisztának tűnő roti lesz akkor a többit elrejtem, a kis rotiról pedig azt mondom csak ő maradt meg.

Hozzászólások száma: 0