‹‹‹ vissza Lexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Liluci gazdi (Lexi), 2010. August 17. 19:02:52 #10068

Hosszú út!

Kedves kis barátaim! Remeknek nevezhető dolog történt velem! Sierült eljutnom a hazámba, sőt mi több, egészen Norvégiába! Ott nem igazán fglalkoznak állatokkal, nem igen találkoztam blökikel, csak egy-két Husky, és ennyi! Nagyon jól éreztem magam, sokszor megdicsérték engem az útón, mindig csodás helyeken tettek ki pisilni, meg tudjátok...Továbi iformációt találsz lejeb!

Norvégia, 1.hét
Atlanti óceán:

Egyszer mikor az atlanti óceán partjnál jártunk, megáltunk pihenni, igen közel volt a part ezért lementünk, akkor még rajtam volt a búra. A betegségem után..Gazdi az igazi öröm kedvéért levette rólam. örültem is neki. Mikor megláttam a vizet, majd meőrültem, soha nem láttam még ennyi vizet, ekora partot egyszere! Alig vártam már hogy elengedjenek!Mikor ez megtörtént, lerohantem a vízhez és nagy örömmel belenyaltam egy nagyot! Ne tudátok meg milyen pofát vágtam, mit aki azt mondja: Miez, hova hoztál te engem, ugye nem maradunk itt? Hihetetlen röhögésbe kezdteg a gazdik és még napokkal késöbb sem feletkeztem meg erről!


Norvégia, 1.hét
Vizzúdulás

A lakokocsiban ültünk mindannyian, illetve én feküdtem és aludtam! Megálltunk. Miután kiszáltunk hatalmas zaj ütötte meg érzékeny füleimet... Nem tudtam elképzelni mi az! Hátra csapott füllel indultam el a hegynek fel! Elengedtek, nem mertem nagyon eltávolodni a gazdiktól nem tudtam mi ez a szörnyű zaj! Egy fél órára rá megláttam valami..hangosat...valami gyönyörűt, de félelmeteset! Az útra nézem és megnéztem merre kell menni, közbe gazdik ezen kacaráztak hogy felmérem a terepet. Egy hatalmas vzesés, amiből a kicsapódó pára, vagy ilyen vízszemcsék beterítették az előtte álló hidat. Amit csak sejtettem mert nem láttam! Berezeltem! Gazdik megindultak,én meg álltam egy "gyere" parancsra apránként haladtam. Kisgazdi felemelt és el kezdett velem át rohhani, én persze meg akartam állni. Bent a vízesés apró vízcseppjei között tiszta víz lettem mire kiértünk jobban vizes voltam, mit egy kiadós fürdés után! Hihetetlen volt ez az egész! Utána miután letettek, hú...hát, megráztam és aki körülöttem ált, annak a lába tiszta vizes lett! Folytattk csodás utunkat.

Norvégia, 2.hét
Magas les

A lakókocsiban aludtam. Megálltunk és hiretlen egy hideg, havas helyen találtam magam. Mindenhol csupa hó volt! Láttam egy kerítést az aljában beton rész. Odamentünk, feltettem a két mancsom, és lenéztem, szabájosan elámultam! Gazdik mondták egymásnak, hogy 1800 méteren vagyunk fent. Lent egy kacskaringós út, ahol az imént jöttünk! Utána egy köves részre mentünk ahol az emberek ilyen kis...tornyokat építettek, gazdi is csinált egyet, nagykő kisebb még kisebb.... megláttam a havat, elindultam arra de gazdi visszahúzott és lelasított. Végül még is oda értünk. Persze rögtön elindultam, léptem kettőt és beszakadt alattam a hó, nyakig vagy ég annál is tovább süljedtem. Gazdi nevetett én pedig közben kikászálódtam és leráztam magamról a havat, utána megdobált finom hógolyókkal, jól el voltunk!

Norvégia - 2. hét
Fagyos

A második héten jártunk! Varázslatos dolog volt az a nap! Hiszen egy gleccser felé tartottunk!!! Nagyon hosszú volt oda az út, közben volta táblák amikre évszámok írva, azt hiszem ott volt abban az évben a gleccser.... Volt sok kő, meg kecske, nagyon jól elvoltam velük!!! Féltek tőlem, olyanok voltak, mint akik még nem láttak kutyát! A gazdi a köveken lépkedett én meg mentem utána, jó kis túra volt! Amikor kitisztult az út, nem voltak fák, meg bokrok, keresztül futott a hideg a hátamon! Ott állt elöttem kb. egy km. hosszú kő, majd elájultam! Mentünk még egy órácskát és akkor, na akkor nagyon örültem! Úgy fújt a szél, hogy a fülemet, haggyán, de a lábamat nem tudtam a földön tartani, jójó, nem lebegtem! De erősen fújt! És akkor...mit láttam hatalmas havat, de az semmi, elötte olyan kék vizet!!!! Belerohantam, megtorpantam, kijöttem vissza és úsztam!!! Haláli voltam! Volt vagy 10 fokos az a víz!!! Durva volt! De nagyon klassz!

Hozzászólások száma: 0