‹‹‹ vissza Triplaqua adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Lyuditt--és--Gergő gazdi (Triplaqua), 2010. June 20. 13:35:56 #8706

Anyegin 3. szülinapja :)

2010. június 19.:
Körülbelül most van a 3. születésnapom!
Anya születésnapjára tettük, mert fél évvel később, decemberben kapott engem, Gülükét és Narit (R.I.P. ) és akkor olyan fél évesre becsültek minket (aztán lehet, hogy fiatalabbak voltunk).

Most 9 centi vagyok, a fátyolfarkammal együtt pedig elérem a 17-18 centit is.
Már két és fél éve Anyával vagyok, aki imád engem és én is őt.

Mindig táncolok neki, ha leül az akvárium elé nézni minket:
rázom magam, elúszok az akvárium jobb végébe és ott fejtetőn úszva lemegyek alulra, majd gyorsan jövök vissza bal oldalra és közben is rázom magam. Mindig ezt a koreográfiát alkalmazom.
Aztán bevetem a csábos cuppogásom, persze csakis azon a helyen, ahova a kaja szokott érkezni Anyától. Felúszok a felszínre és ott tátogok és cuppantok nagyon hangosakat, hátha megszán egy kis nasival.
Hal létemre igazán hangos tudok lenni ezzel a szokásommal meg a kedvenc játékommal: a kavics szedegetéssel. Jó nagy kavicsokat kaptunk aljzatnak és imádok köztük túrkálni, megpróbálok felemelni egyet, majd visszaejtem. Éjjel nagyon szórakoztató(nak tartom magam), mikor ezt játszom.

Két kis társam, Vlagyi és Tatjána fiatalabbak nálam (minimum 1 évvel de inkább bő másféllel).

Vlagyi is imádja Anyát, azonnal megjelenik neki, akkor is ha előtte éppen szundizott a szűrő alatt. Neki nem kell kopogtatni, mint nekem, akinek kell pár pillanat, hogy feleszméljek.
Tatjána kicsit szégyellős, ő néha hátraviharzik és megbújik a szűrő mögötti kis sarokban. Máskor viszont ő cuppog legelöl, úgyhogy egy kiszámíthatatlan kis fruska még. De nagyon szeretjük, csinos kis aranyhal.

Jelenleg mi vagyunk a legnagyobb akráium birtokosai, csigánk most nincs, mióta Fürge váratlanul elpusztult.
Szeretnénk majd csigautódokat, többet is egyszerre de ez még várat magára.

Reméljük, hogy még nagyon-nagyon sok születésnapom lesz, hallottunk olyanokról, akiknél 12-13 évig is megvoltak az aranyhalacskák.

Hozzászólások száma: 0