‹‹‹ vissza Bojszi emlékére adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. September 09. 23:44:35 #24395

Gondolkozom...

Mindig megnézem az örökbe fogadható kutyák képét itt a Blökin, talán azért, mert Bojszi is menhelyről került hozzánk. Valahol ő is valamikor megszületett, talán gazdija is volt, utcára került, kóborolt, befogták, gyepire került és el akarták altatni. Neki szerencséje volt, mert a kopott szőrű, több sebből vérző, vemhes remegő állatban valaki meglátta a kutyát, amelyik jobb sorsra érdemes és megmentette bekerült a menhelyre és onnan hozzánk, rengeteg örömöt szerezve nekünk.

Bár minél többet tudnának megmenteni és milyen jó lenne, ha az emberek mindig felelősen, átgondolva fogadnának magukhoz egy kutyát, macskát vagy egyéb állatot!

Nézem Gábor a spicc keverék bájos pofácskáját és közben azt olvasom, hogy a gazda három év után megunva leadta és most egy ólba elbújva, megzavarodva várja, hogy érte jöjjön a gazdája. Ő még nem tudja, hogy nem fog jönni.

MEGUNTA???

Három év nem kis idő, mit csinált vagy mit ne csinálhatott Gábor, hogy a gazdának nem nevezhető valaki, megunja és túl adjon rajta. A gyepire gazda által leadott kutyák bármikor elaltathatók, pláne ha öregek, betegek és kell a hely az új befogadott kutyának. Lehet, hogy még büszke is volt magára, mert nem az utcára tette?

A "megunásra" számomra nincs mentség, azt hiszem ez nem indok!!!

Csak kívánni tudom ennek az embernek, hogy őt is unja meg valaki, bár ő nem fog az utcára, sem menhelyre kerülni, de legalább tapasztalja meg a feleslegesség, szeretet nélküli sivárság érzését!

Remélem, hogy Gábor képét látva valakinek megdobban a szíve és érezni fogja azt, hogy ez a kutyus jobb sorsra érdemes és békés otthont, sok-sok szeretettel biztosít majd neki. Persze nemcsak neki drukkolok, hanem a többi gazdira váró kutyusnak is, akik minden simiért és jó szóért hálásak, abban bízva, hogy egyszer csak hazaviszi őket valaki.

Hozzászólások száma: 4

Írta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2015. November 12. 06:44:46 #1735727

Mindenkit megnyugtathatok, rákerestem Gábor akkori lapjára és a kiskutya azóta megtalálta azt a gazdit, aki élete végéig a társa lesz majd.

Szép és boldog életet kívánok Gábor!

Írta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. September 16. 17:32:07 #1541061

Ez egy nagyon jó írás, és teljesen jogos. Egy baj van: Hogy azok akik ilyet tesznek egy állattal, nem ismernek magukra. A szaporító sem tudja, hogy valamit máshogy csinál mint egy tenyésztő. Ezek az emberek sem ismerik fel, hogy nem jó amit tesznek, ha pl nem ivartalanítanak, vagy leadják a kutyát a gyepin.

Írta Bolygó gazdi (Bolygó), 2014. September 11. 12:28:49 #1537952

Minden jó érzésü ember kezet fog Veled. Üdvözöljük a gondolataidat, egyetértünk, ahol lehet, mi is segítünk. Én ( Bolygó ) nem mentett kutya vagyok, de büszkén mondhatom, hogy mi is mentettünk már kutyát! Boldogan követjük az ő életének sikeres alakulását. Ha mindenki csak egyetlen állatot ment meg, már üresek lehetnének a menhelyek.
Gyere, mancsoljunk egyet !

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2014. September 10. 06:03:38 #1537049

Mi is nagyon szomorúan nézegetjük az elhagyott, leadott kutyusokat itt a blöki oldalon és a fészen is Azok akik leadják, eldobják maguktól a kutyusaikat, azokat nem is lehet embernek nevezni. Én magam részéről azt kívánom nekik, hogy őket is igy dobják félre barátaik, családjuk, maradjanak egyedül örök életüben Bojszika gazdija nagyon szép blogot írtál, puszi nektek szeretettel Minden mondatotokkal egyetértünk