‹‹‹ vissza Tapi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta nori2002 gazdi (Tapi), 2016. November 14. 18:15:11 #25115

4 dolog amit a kutyámtól tanultam...

Minden nap ajándék!
Minden reggel, szinte még hajnalban kitörő örömmel konstatálja a kutyám, amikor az ébredező ember jeleit küldöm felé. Mintha minden nap új lapot nyitnánk, történhetett bármi előző nap, lehettünk morcosak este vagy következhet bármilyen esős, borús, szürke nap, Ő boldog. Hiszen új napra ébredtünk. És ez jó! Ebből a napból még kihozhatjuk a legjobbat!

Játssz minél többet minden nap!
Persze nem azt mondom, hogy egész nap labdázz vagy játssz a régi babaházaddal, de hallgasd meg a Belső Gyermeked és engedd meg neki, hogy kibontakozzon amikor itt az ideje. Lehet, hogy megnézne egy bolondos filmet vagy esetleg kreatívkodna valamit akár fél órában. Engedd neki, hiszen a problémák általában megvárnak. Keresd meg azt a kikapcsolódást, amitől maximálisan el tudsz lazulni és csináld! Ne foglalkozz azzal, hogy mit szólnak mások, sőt, keress olyanokat, akiket bevonhatsz ebbe a játékba, hiszen akkor őket is kikapcsolod arra az időre a szokásos körforgásból.

Szeress feltétel nélkül!
A legnehezebb. Hiszen mindig minden mögé gondolunk. Pedig nem olyan bonyolult ez. Aki kapcsolatba kerül velünk azt szeretjük. Kedvesek vagyunk vele abban bízva, hogy ezt kapjuk vissza is. Figyelünk rá, hiszen szeretjük ha figyelnek ránk. Kifejezzük az érzéseinket egyezményes jelekkel és amennyiben szükségleteink támadnak, azokat is jelezzük azok felé, akiket szeretünk.

Barátkozz!
Amikor csak teheted, kommunikálj a körülötted lévő világgal. Figyeld meg, ahogy a kutyád minden séta alkalmával képes boldogan örülni egy ismerős alaknak, de nyitottan közeledik az idegenek felé is. Mióta kutyázom, számos új és nagyon értékes barátra tettem szert, hiszen míg mi csak méregettük egymást, addigra a kutyáink már együtt játszottak.

Hozzászólások száma: 1

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2016. November 14. 18:17:07 #1836464

Ez így igaz
Feltétel nélkül szeretnek
Nagyon igaz minden mondat, minden szó, minden betű

Puszilunk Benneteket