‹‹‹ vissza Olívia adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta olifun gazdi (Olívia), 2010. July 23. 19:10:19 #9434

Cesar Millan ?!

...elgondolkodtatóóóóó.....legyűrni a dominanciát,fegyelmezni a kutyát úton-útfélen.....nem is tudom ?!? Egy droiddal akarok én együtt lakni ? Vagy jó lesz nekem a kissé elkényeztetett mégis imádnivaló , helyenként saját akarattal rendelkező kispajtim ?!? Persze aki bazi nagy gondokkal küzd ,mint emberre támadás....és ehhez hasonló szőrnyűségek, annak tökéletes ha van a világon egyilyen suttogó !
...meg biztos tényleg van is valami (bízom benne) különleges képessége-érzéke amivel nem mindenki rendelkezik,és minden tiszteletem a munkásságának! az egyetlen kérdés h szükségem van-e ilyen vasszigorra ???!!!
Kiolvasom a könyvét és megtudom ....remélem....

Hozzászólások száma: 2

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2010. August 25. 14:43:10 #633838

Olivia, ne feledd, hogy Casar többnyire harci kutyákat , súlyos agressziót mutató ebeket "gyógyít".

Spanielnek, és a kevésbé domináns fajtáknak Fennel módszere, megoldásai jobban ülnek. ( bár Fennel is ,és Casar is a falka rend, a hiararhikus családi felépítésről beszél, és a pozitív megerősítés szellemében tanítja a kutyát)

Írta Minipes gazdi (Mini), 2010. July 23. 18:57:33 #585564

Szia Olívia!

Nálunk ez úgy volt, hogy mikor kicsi csuri voltam, akkor a szüleim megnézték a neten a videókat. Ugyan jók, és egy csomó érdekes dolgot megtanultak belőle, a gyakorlatra nem adott szinte semmiféle tanácsot. Sokkal jobban tudtuk hasznosítani a Fennel könyvet, amit a netről is le tudtok tölteni.
Eleinte igényelt egy kis odafigyelést, de aztán mindenki megtanulta a dolgát, és teljesen természetes, hogy én megyek ki utoljára az ajtón, és én kapok utolsóként enni.
Mostanra már tudom, hogy ha hazaérnek, akkor nagyon kell nekik (...), és csak utána üdvözölnek , de pl. elfogadják a közeledésemet bármikor, azt nem tartja be senki, hogy a kutty csak akkor közelíthet a gazdihoz, ha hívják...
Attól, hogy alapvető együttélési szabályokat elsajátítunk, még nem leszünk droidok, hisz akkor minden ember az, aki megtanult köszönni... Nem?
Nálunk csak az volt a cél, hogy harmonikusan tudjunk élni egymás mellett, ennél komolyabb drillezésre nincs szükség.

Szal nálunk így, de most nem is szószátyárkodunk tovább, majd mesélj, hogy mit gondolsz a könyv végén! Várlak majd a tapasztalatokkal!

miniMini