‹‹‹ vissza zsuzsika adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta P3TR4 gazdi (zsuzsika), 2016. June 02. 17:16:36 #25048

Sovány a kutyád I.

"-Milyen sovány ez a kutya!"-Szerinted, szerintem jó a kondija.
"-Nem adsz neki enni?"-Nem,minden nap meg kell keresnie a harapnivalót.
"-Ez egy BASSET, mint a Columbo kutyája, az is jó nagy volt a filmben"-Sajnáltam is a kutyát. Egyszerűen muszáj tisztázni. "SOVÁNY" KUTYA A JÓ KUTYA!(meg a fáradt) Emberek, értsétek meg. Ha szeretitek a kutyátokat, akkor igen is nagyon odafigyeltek a megfelelő táplására. (ez kicsit bővebb téma, lejjebb kifejtem)Persze, nagyon cuki amikor a nagymama kutyája szinte gurul, és még akkor is kapja a háztartási kekszet, sőt mi több a csokikát mer' olyan cukin néz. Olyan cukin nyírod ki te is a saját kutyád ha ilyenekkel tömöd.Ha a gyerekedet nem hagyod elhízni, akkor a kutyádat miért? Természetesen ugyan úgy vannak kutyák akik hajlamosak az elhízásra, mint az emberek. De hahó! A kutyádért te felelsz, te adsz neki ételt, te döntöd el MIT, és MENNYIT.Persze nem csak a kaja fontos, a testmozgás is. Majdnem nem mondtam mert ez olyan ALAP. Már akinek.
Naponta köszönnek vissza a fent elhangzott kérdések, és mondatok a séták alkalmával. Már csak bólogatok, és nem szólok semmit, hisz aki hülye az halljon meg. Nem, nyilván nem. Csak aki nem ért az autószereléshez, ne akarjon motort cserélni egy Ferrariban mert úgysem tudja. Aki pedig azt mondja hogy egy kutyán legyen 2kg+, mintsem 2kg- az igenis nem ért hozzá.
Adott (saját 11éves basset hound ivaros szuka) a kutyám aki idős. Eléggé. Leélte élete nagy részét. (természetesen ugyan ennyi van vissza) Naponta tesszük a 1,5 órás sétát, meg se kottyan neki egy légből kapott ötlet által jött kirándulás a Mecsekbe, vagy a 6km-es Orfűi tókör. Miért? Mert nem cipel feleslegesen 3-5 kg-ot a rövid kis lábaival, és a hosszú gerincével.
Lehet, hogy látszik a borda, és van horpasz de én ebből tudom hogy jól csinálom amit csinálok. Csupa izom, elenyésző zsír(télen persze más a kondi)
Folyt köv....

Hozzászólások száma: 0