‹‹‹ vissza Kyra adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2010. September 03. 14:15:46 #10470

Felelőséggel tartozol azért,amit...

"Felelőséggel tartozol azért,amit megszelídítettél!"

Ha az ember úgy dönt hogy állatot ( társat) tart maga mellett akkor tudnia kell, hogy nem csak kölyök korára választja és akkor is kell Vele foglalkozni, ha problémás. etetni itatni simogatni kell vigyázni testi, lelki fejlődésére.

Nem azért kezdtem bele ebbe a blog bejegyzésbe, mert mindenkit kiszeretnék oktatni. Azt sem mondanám hogy tökéletes gazdi vagyok, mert biztos hibázok mint bárki más!

De felháborított a Blökin az egyik tag bejegyzései. 5 nap alatt 3 kutyája pusztúlt el a 4-ből. Ebből kettő azért mert rendszeresen marakodtak és hogy megszüntesse a problémát inkább elkűldte a kutyikat az örök vadászmezőkre..... Van más megoldás is ! Vannak speciális iskolák a problémás kutyákra, de ha nincs pénze rá az embernek még akkor is ott a menhely.... De miért kellett szegényeket elaltatni....

"Felelőséggel tartozol azért,amit megszelídítettél!"

Hozzászólások száma: 2

Írta ntimea gazdi (Töpszli), 2010. September 03. 16:14:25 #647380

törölte magát!

Írta ntimea gazdi (Töpszli), 2010. September 03. 13:30:55 #647166

Igen Kyra, ez így igaz!
Felháborító, hogy ezt megteszik és még szinte dicsekvően elmesélik! Ilyenkor előjön belőlem az agresszivitás és a mamimból is. Sajnos még mindig nem nőttünk fel a felelős állattartáshoz. Még mindig van egy nagyon primitív réteg, akik az állatokat nem társnak, hanem csak játékszernek tekintik (ha elromlik, ki lehet cserélni ?!). Az ilyeneknek nincs helye közöttünk!!