‹‹‹ vissza Kyra adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2010. August 10. 13:55:44 #9873

Igaz gondolatok, idézetek Kutyákról

"Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit ismersz. Hazug próféták, és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak -e vonzalom miatt, s ezt mondják:
- Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! önző, rideg fráter!"- ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan a kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért -te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt."

Márai Sándor


Az ember sok mindent megtanulhat egy kutyától, még akkor is, ha az olyan lüke, mint a miénk - írtam. - Marley arra tanított, hogy minden napot féktelen örömmel és boldogsággal éljek meg, hogy ragadjam meg a pillanatot és hallgassak a szívemre. Megtanított arra, hogy élvezzem az egyszerű dolgokat: egy séta az erdőben, a frissen leesett havat, egy szunyókálást a téli nap sugarában. És amikor megöregedett és mindene fájt, arra tanított, hogy a viszontagságok között is maradjak optimista. De legfőképp a barátságról és az önzetlenségről tanultam tőle, s mindenekfelett a megingathatatlan hűségről. Meghökkentő elképzelés volt, hogy csak most, halálában értettem meg teljesen: Marley a mentorom volt. Tanárom és példaképem: Lehetséges, hogy egy kutya - bármelyik kutya, főleg olyan dilis, fékezhetetlen, mint a miénk- képes megmutatni az embernek, hogy mi az, ami valóban fontos az életben? Hittem benne, hogy igen. Hűség. Bátorság. Elkötelezettség. Egyszerűség. Öröm.

Marley meg én

Hozzászólások száma: 4

Írta feketerózsa gazdi (Kelly), 2011. May 28. 15:50:37 #951485

A kutya a legállhatatosabb barát - az első, aki üdvözöl, és a legbátrabb, aki védelmez.
Nagyon jó idézetek!

Írta czeglediferi gazdi (Pancika), 2010. August 10. 16:30:51 #612719

Csodálatosan szépen megfogalmaztad mindazt amit átéltetek együtt és amitPancika is és a Tinka is és Én is átéltünk. Nagyon ügyesen leírtad mikre képes megtanítani minket embereket egy kutya. Valósággal átformálja és jobbá teszi az embert. Köszönöm hogy ezt így leírtad és megosztottad velünk. Hiszen én is ezt érzem!
Baráti puszi:Tinka és Pancika

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2010. August 10. 12:17:14 #612245

A kutya 10 kérése

1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra mielőtt magadhoz veszel.

2. Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy ...

3. Kérlek adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.

4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyen összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.

5. Kérlek néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.

6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz Neked is.

7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.

8. Te vagy az én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük.

9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.

10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer...

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2010. August 10. 12:07:43 #612217

Gyönyörű és igaz gondolatok. Szép idézetek.