‹‹‹ vissza Baba adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Sanita gazdi (Baba), 2014. September 23. 19:45:52 #24417

Szajkómentés

Tudom, hogy szeretitek a madarakat, ezért elmondok egy igaz mesét nektek. Történetem 2013.május 25-én, egy szombat délután kezdődött. Édesanyámmal sétáltunk a Feál sulim felé.Arra lettünk figyelmesek, hogy a fák között hangos, kétségbeesett károgással ugrált egy madár az úttest felé.Szinte a semmiből előszaladt egy tacskó keverék, a madárra vetette magát. Bekapta a szegénynek a szárnyát, ekkor anyum odaszaladt, elkergetni a négylábút.Végre megjelent a blöki két gazdája, így a kutya elengedte a fiókát, megszabadult.Elugrándozott a ház faláig, fájt a szárnya, a lába is, nehezen, de sikerült megfogni.Akkor láttuk, a kék szárnytolláról, hogy szajkó csemete, valószínűleg kiesett a fészekből, mert nem tudott repülni.Gondolkodtunk mi legyen vele?Ha már megmentettük hazavisszük. Lakása egy tengerimalac régebbi ketrece lett.Szegényke sokat vergődött új lakhelyén, ezért kértünk ismerősöktől nem használt kalitot.Kaptunk is, ez egy kicsivel kényelmesebb. Anyuval elhatároztuk, hogy készítünk neki egy ÓRIÁSI röpdét.Tudjátok mivel táplálkozik?MINDENNEL ami csak ehető. Szóval Baba mindenevő. A neve azért lett Baba, mert nem tudtuk a nemét.Mára tudott, hogy fiú, mert anyunak szépen tud udvarolni felborzolt tollal kedvesen énekelve, táncolva . Időközben elkészült a röpde, amibe még én is beleférek. Nyáron egyik délután nyitva hagytuk a bukóablakot. Mikor észrevette a rést rögtön kirepült. Bánatosan kerestük eredmény nélkül. Próba szerencse megjegyzéssel a facebookra eltűnését hátha megtaláljuk.A CSODA A 3. NAPON MEGTÖRTÉNT! A tizedik kerületből jelezték, hogy egy eddig nem látott madár a paradicsomot dézsmálja. Feltették a fotót az internetre, Baba nézett ránk. Bepattantunk anyu barátnőjének autójába. A fiókát nem láttuk, én megint sírtam, hogy hiába jöttünk, de unszolásra énekelni kezdtem, amit otthon szoktam. Baba megjelent és megtámadta a mogyis tálat, beugrált a hordozóba. Tudjátok, hogy a szajkók NEM lépnek, hanem ugrálnak. Mit ugrálsz te nagy veréb ? Folyt.köv.

Hozzászólások száma: 4

Írta Sanita gazdi (Baba), 2014. September 24. 17:38:11 #1543566

Szeretik a mogyorót, de a makkot sokkal, de sokkal jobban. Ha egy madáretetőre teszel ki nekik egy kevés mogyorót, akkor idővel oda szoknak és rendszeres vendégeid lesznek. Télen almát is tehetsz nekik, mert azt is szeretik. De ha fagy éjjel ne hagyd kint az almát, mert elmegy a vitamin tartalma. Ha kell segítség akkor írj nyugodtan :-)

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2014. September 24. 16:36:37 #1543528

Kíváncsian várom, mert itt a hegyben, ahol lakunk itt is vannak szajkód és nem sokat tudok róluk, csak azt hogy nagyon bátrak

Írta Sanita gazdi (Baba), 2014. September 24. 16:33:09 #1543527

Már írom is :-)

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2014. September 24. 05:21:53 #1543289

Nagyon szép történet, várom a folytatást