‹‹‹ vissza Dorka adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Somzita gazdi (Dorka), 2010. April 11. 13:18:46 #7163

Dorka fentről vigyáz ránk...1.rész

Nem célom, hogy bárkinek fájdalmat okozzak az írásommal, mert tudom, hogy én más kutyájának halálán is órákat tudtam sírni. Egyszerűen érzem, hogy most írnom kell ahhoz, hogy el tudjam fogadni: elment. Hogy miért? Még most sem tudjuk.
Április 3-án, szombaton lettem arra figyelmes, hogy kevesebbet eszik, majd délutántól folyamatosan hányt. Ez tartott még egészen vasárnap is, majd hétfőn már nem tudott felkelni és egyenesen menni. Ez mérgezés lesz. Szóltunk a dokinak, aki ezután naponta 2x adott neki infúziót, hogy átmossuk a szervezetét. Szerdán picit jobban lett, így csütörtöktől már nem kapott többet, hátha elkezd magától inni (evésről itt már 5 napja szó sem volt...). Így is lett, apránként iszogatott, illetve mi is fél óránként próbálkoztunk belediktálni valamit. Mindent megpróbáltunk: Activia, gyógynövény cseppek, Normaflore, de csak továbbhányt, szédelgett, a testhőmérséklete alig-alig ment 37,2 fölé. De bizakodtunk: ha mérgezés, ennyi idő alatt el kellett volna vinnie. Végül eljött a pénteki nap. Nem volt koordinációja, viszont magától ivott, és 37,6 volt a hője. Nagyon reménykedtünk, mostantól már csak jobb lehet. Tévedtünk. Csak berohantam szólni, hogy milyen jó, megint ivott, amire kiértem, az udvaron tántorgott, nekiesett mindennek. Majd 3-4 hörgés, és összeesett. Tudtam, hogy itt a vége, csak folyamatosan simogattuk a nővéremmel és mondtuk, hogy "semmi baj, jó kislány vagy, legyél jó és még találkozunk". Látszott a szemén, ahogy megszűnik az élet,folyamatosan tágult a pupillája. És elment. Gyorsan, méltósággal, ahogy hozzáillett. Nem gondolom, hogy szenvedett volna, csak a hörgésnél láttam ijedtésget a szemében.
Nem tudjuk, megmérgezték-e. A tünetek arra utaltak, de: a szőre végig fényes volt, ami olyankor nem szokás; a másik kutyánknak miért nem lett semmi baja; és ki tett volna ilyet? Nem volt ugatós, agresszív kutya. Az elmúlt 3 hétben kevesebbet evett és találtunk a garázsban csontenyv ragasztót. Lehet, hogy volt egy kezdődő betegsége....folytköv.

Hozzászólások száma: 1

Írta milda gazdi (foltika), 2010. April 11. 15:57:18 #441564

Részvétem