‹‹‹ vissza Ropi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Tigi21 gazdi (Ropi), 2015. July 21. 07:20:23 #24802

Amikor megszakad a szív...

Borzalmasan nehéz megszólalni. Szóban, és írásban is.
Április 3-án indult meg a változás az életemben, újra volt gyerekpótlék az életemben. 1 teljes hónapig ápolni kellett, de május 7-én sokszorosan meghálálta a törődést. Rendkívül figyelmes, jófej kutya lett. Gyorsan tanult és látszott, hogy megszerette a sétát. (4 éves koráig láncra kötve élt előző "gazdájánál", ami egyenlő az ingerszegény életmóddal, antiszociális viselkedéssel)
3 nappal ezelőtt a kis Életkém (Ropi) úgy elfutott, hogy nem tért haza azóta sem. Szerdán is rettentően megijedt szegénykém, akkor a rendőrautó szirénája (mellettünk) ijesztette meg. Aznap a flexi pórázzal voltunk (pedig nagyon utálom). A szombatihoz hasonlóan húzta maga után a pórázt, és 50 m után már nyüszített, mert zavarta, hogy követi a "műanyag izé". DE: Aznap a lépcsőházunk előtt várt. Óriási megkönnyebbülés volt!
Nem lett a barátom a flexi póráz, mégis azzal jött haza, nem akkor, amikor normál pórázzal mentünk.
Minden nap felsétáltam Vele a kilátóhoz, és ott játszott, szaladgált, élvezte a szabadságot, 60-90 percen keresztül. Minden nap. (a másik két séta rövid volt.) Most pedig, 2 napja rám jön a sírógörcs, ha arra gondolok, a boldog, felszabadult életemnek vége szakad. Ennyi volt. 14 hét.
(előtte amiatt aggódtam, meddig lesz olyan beteg, hogy mozdulni is alig bír. )
Tegnap volt a Tízmilliószoros nap és spirituális gondolkodóként hiszem, hogy ez a nap más lehet. Plakátoltam egy jóbarátommal a városomban, és ketten odajöttek, hogy szívesen kiragasztják a boltjukban. Nagyon hálás voltam, bármennyire kis dolog ez, de a figyelmesség tegnap sokszorosan jólesett.
Reménykedem, hogy épségben van, és hazakerül.

Hozzászólások száma: 3

Írta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. July 23. 12:03:29 #1687040

Remélem előkerül!
Sajnos ilyen rövid idő alatt nem tud olyan kötődést kialakítani, hogy megbízzon benned. Nagyon vigyázni kell az elengedéssel, mert könnyen baj lehet, vagy így, hogy elszökik, és nem talál haza, vagy elüti egy autó. Én is egy helyen engedem el csak Csini egy nagy réten, és bízok benne anniyra, hogy tudom, ha meg is ilyed akkor nem megy 15-20 méternél távolabb, hanem ott megáll, és igaz nagyon félve, de visszajön, vagy megvárja amíg odaérek. Volt már ilyen, és sosem szaladt ki a világból, egyrészt gyorsan utána is kiáltottam, hogy álljon meg, másrészt meg észbekap ő is. De sajna egy ilyen előéletű kutya, mint Ropi, máshogy viselkedik. Mondjuk Csini is mentett, és nem tudni milyen volt neki, de én nagyon sokáig nem engedtem el, inkább ráraktam egy lovas futószárat, és úgy ment még a legbiztonságosabbnak tűnő helyen is, úgy fél évig. Pont emiatt. Felelőtlenség egy ilyen kutyát így elengedni a vakvilágba, de reméle előkerül.

Írta Tigi21 gazdi (Ropi), 2015. July 23. 08:32:25 #1687011

kedves Szultán! Köszönjük. Mióta eltűnt, darabokban van a szívem, borzasztó nehéz a bizonytalanság, a várakozás. (Persze nem ölbe tett kézzel, de már napok teltek el, és biztosan nagyon retteg.) Komolyan mondom, amint megtaláljuk, azonnal veszek egy gps-es nyakörvet!

Írta rexsona gazdi (Szultán), 2015. July 22. 17:10:42 #1686849

Drukkolok,hogy megtaláljátok!!!