‹‹‹ vissza Dominika adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Valimami gazdi (Dominika), 2015. June 29. 20:54:52 #24761

Most meg a szememmel van baj

Azt mondta a doki bácsi, úgy látszik én minden boxer betegséget végig akarok próbálni...
Nagyon váladékos volt a szemem, anya pár napig kamillával mosogatta (a maradékot megihattam, hú az milyen finom!) de csak nem javult a helyzet. Nincs más hátra, megyünk az orvoshoz.
(Megjegyzem, én úgy megyek a dokihoz, mint más kutya a legkedvesebb barátjához látogatóba, alig várom, hogy bemehessek a rendelő ajtaján.)
Kaptam szemcseppeket, de nem igazán hagytam anyának, hogy csepegtessen, nem is javult a helyzet. Pár nap múlva visszamentünk, akkor kaptunk beutalót egy szem specialistához. Na az nagyon érdekes volt, de féltem is ám nagyon. Hárman fogtak le, hogy meg tudja vizsgálni a szememet a doktor bácsi, valami mikroszkópra emlékeztető dolgot tartott a kezében, azt mondja anya, ilyen az emberorvosnak is van, csak sokkal nagyobb, ez viszont össze volt kapcsolva egy digitális fényképezőgéppel, képeket is készített, anya meg látta a kijelzőn azt, amit a doktor bácsi. Azt mondta nagyon csúnya dolgokat látott.
Kiderült, hogy befelé van fordulva az alsó szemhéjam és az azon növő erős szempillák felsértették a szememet, egy fekély alakult ki rajta. Ha ez tovább mélyül, nem fogok látni. Meg kellene műteni, de a szívférgeim miatt nem lehet altatni. Így aztán egész napos programként anya állandóan a szemem körül tevékenykedett: naponta kétszer ki kellett mosni körömvirág teával és egy fecskendőből valami büdös folyadékkal, aztán három féle cseppből összesen 11-szer csepegtetett a szemebe. Eleinte nagyon tiltakoztam, de aztán rájöttem hogy utána nagyon jó, már szinte időben odaültem anya elé, amikor csepegtetnie kell. Nevettek is a barátai, azt mondták, ha nem látják, nem hiszik el.
Négy nap múlva mentünk kontrollra, a doktor bácsi hümmögött, nem várt ilyen javulást. Begyógyult a fekély. Most a gyulladást kell kezelni, holnap megyünk kontrollra, remélem most is jó híreket kapunk.



Hozzászólások száma: 6

Írta zsazs gazdi (Mizi), 2015. June 30. 12:37:03 #1673673

Drága Domika!
Nagyon ügye kutyus vagy! ha már sikerült ezt a bajt is összeszedned, legalább abban segítettél anyukádnak, hogy szóltál neki, itt az idő a kezelésre.
Örülök, hogy várakozáson felül sokkal hamarabb begyógyult a fekély, mint általában szokott. Ezt anyucikád gondos ápolásának köszönheted. Azt nem is mondom, hogy háláld meg, mert számodra a szeretet természetes.
Drukkolunk, hogy a következő kontrollvizsgálat is jó legyen és kérlek szépen értesíts minket is az eredményről.
Puszika

Írta portikibolya37 gazdi (Berni), 2015. June 30. 08:27:34 #1673531

Drága kis barátnőm és aranyos gazdija.
Meglátod hogy nemsokára megfogsz gyógyulni mert a gazdikád szerteette mindent legyőz.Na meg a te küzdő képességed mert akit szettünk ahhoz nagyon ragaszkodunk.
Millió gyogyópuszit küldünk a szívecskédre és a szemedre,hogy minél előbb meggyógyulj. Berni és gazdi.

Írta hoffmannsaci gazdi (Csibike), 2015. June 30. 07:15:14 #1673505

Drága kisbarátnőm Dominika!

Mit kell olvasnom, s pont a születésnapodon, amikor mindannyian köszönteni jöttünk Téged.
A szem komoly dolog. Bizony végig kell csinálnod a kezeléseket. Az orvosok rögtön műtétet javasolnak. Így volt ez nálunk is a kis Machókával, amikor megsérült tavaly a szeme, s kilyukadt a szaruhártyája. Először úgy volt, hogy még a szemgolyót is ki kell venni, aztán a lelkiismeretes kezelések, kisebb beavatkozások, cseppek, Machóka véréből készített szemcsepp a javulást, s végén a gyógyulást hozta. A szemgolyó megmaradt, aztán azt mondták, de látni nem fog vele, s most mégis lát. Igaz van egy kis kékes foltocska a szemecskéjét, de lát! Nagyon sokba került, de megérte. Kétlábúkáék óránként keltek fel úgy éjjel, mint nappal, s csepegtettek, hol az egyikkel, hol a másikkal, hol a harmadikkal, mosogatták a szemecskéjét Machókának.
Tudom, tudom, hogy Te erős vagy drága Dominika, s Neked is meggyógyul a szemecskéd. Az nagyon tud fájni.
Mihamarabbi teljes gyógyulást, anyának megnyugvást kívánunk sok szeretettel, s akkor most megyünk köszönteni Téged születésnapod alkalmából.

Ölelünk, s vigyázz magadra, vigyázz anyájára.

Csibike, Pamacs, Jenny+, Gina+

Írta kincseim2 gazdi (Gombi), 2015. June 30. 06:21:19 #1673479

Drága Dominika!
Kívánom hogy mielőbb meggyógyuljon a szemecskéd.Szegénykém , nagyon sajnálunk .Sok erőt kitartást Mamikádnak , Neked pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk Drága Barátom!,

Írta rexsona gazdi (Szultán), 2015. June 29. 19:27:09 #1673193

Nagyon ügyes vagy,rájöttél hogy anya jót akar neked.Szurkolok neked hogy,minden rendbe legyen a kontroll vizsgálaton,és mielőbb meggyógyuljál!!!

Írta Angeelina gazdi (Angelina emlekére), 2015. June 29. 19:18:11 #1673183

Drága Dominika!

Reméljük minden rendbe lesz és holnap ,már jó hírt kaptok a doktor bácsitól.
Mamikádnak sok sok erőt és türelmet kívánunk.
Küldünk millió gyógypuszit.--------------------- Jobbulást kívánunk.