‹‹‹ vissza Misha adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vorosritty gazdi (Misha), 2011. June 05. 00:47:57 #15823

És ismét csillogok

Az este folyamán megesett végre a vedlés. Olyan jól időzítettem, hogy a gazdi végre láthatta is. Nagyon örül, hogy túl vagyok rajta, kezdett aggódni....pedig nem kell, ügyes kígyó vagyok én, minden gond nélkül levettem a bőrkabátom.
Még videót is készített róla....vagyis csak az esemény végéről, mert elfelejtette elindítani a kamerát. Azt megtalálhatjátok a videóim között és egy képet is, hogy most mekkora is a bőröm.
Mivel teljesen frissen ki tudta venni a terkóból, nem lett koszos és egyenesen le is tudta fektetni, most így szárad. Nekem már nem kell, úgyhogy viheti

Egy fehér anyag termelődik ilyenkor, hogy a régi bőr kicsit elváljon az újtól, így könnyebb a vedlés, ezért lesz mindenünk olyan fehéres-szürkés-opálos. Még a szemünk is ilyen lesz (mivel nincs szemhéjunk, nem pislogunk, egy nagy szarupikkely borítja a szemünket), amiért rosszul látunk, ezért visszahúzódóbbak vagyunk.
Az elmúlt napokban a naaagy opálosodás után visszatért a régi színem. De továbbra is csak nagyon ritkán mozdultam ki a kókusz-kuckómból. Gazdi kinyitotta a terráriumot, hogy jobb legyen a szellőzés, ezért rajtam tartotta a szemét, nehogy megszökjek. És láss csodát, elkezdem ki kúszni a lakomból és láthatóan dörgöltem magam a tereptárgyakhoz. Megkezdődött az igazi vedlés. Nagyon gyorsan kész voltam, aztán gyorsan visszaspuriztam a helyemre. Most már csak a jól megérdemelt kajámat várom.

Hozzászólások száma: 0