‹‹‹ vissza Misha adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vorosritty gazdi (Misha), 2011. June 21. 09:37:08 #16150

Haragban a világgal

Úgy látszik a családban mindenki bérletet vált a dokihoz.
Kezdődött az én ügyem azzal, hogy vasárnap a gazdi furcsa dolgot vett észre a terráriumomban. Bizony a kakiban féregre akadt, de ez még semmi, mert a vizemben sok-sok lárva úszkált. Sajnos valahonnan beszereztem ezeket az undormány élősködőket, valószínüleg a takarmánnyal. Azt mondják hüllős körökben, hogy előfordul, nem nagy dolog. De a gazdinak én vagyok az első terráriumi állata, ő kezdő, neki ez újdonság és igenis nagy dolog. Felhívta az állatorvost, aki azt mondta, hogy le kéne mérni, mert a testsúly határozza meg, mennyi gyógyszert kell kapjak (mint a kutyáknál).
Átlettem gyorsan költöztetve egy dobozba, ami márnem tetszett. A terráriumomat és minden berendezését kitakarítottaa gazdi,de nem mehettem vissza, mert elvitt megmérni. Ez setetszett. 5,5 deka a súlyom, legalább ezt is tudjuk.
A dobozban maradtam, aztán másnap este elvitta dokihoz a gazdi. Na ez már nagyon nem tetszett. Végig zötykölődtem a dobozban, ismeretlen dolgokat láttam a "tetőablakon" át, ismeretlen szagok jöttek bea kis szellőzőlyukakon.
Leértünk a dokihoz. Hamarosan kinyílt a doboz, de énekkor már igazán ideges voltam. Meg akartak fogni, de én gyorsan követtem a kezüket. Végül a gazdi csakbenyúlt és megfogott. Erre jól odacsaptam és megharaptam. Nincsenek nekem óriás fogaim, meg azonnal el is engedtem, úgyhogy semmise látszik rajta, nem kell aggódni. Csak nagyon megijedtem és zaklatott voltam már akkor.
Végül csakkivettek, megfogtak és a számba nyomtak valami trutyit. Aztán visszatettek a dobozba. Azt mondták, hogy ez a trutyi majd jól kihajtjaa férgeket. De persze ismételni kell...
Mikor hazaértünk a terráriumomba mehettem vissza, de nagyon szegényes berendezéssel, mert csak papírtörlő van alattam, a vizestálam és a kókusz-lakom van bent. A kezelés ideje alatt és még egy kicsit tovább így is marad. De legalább most nyugtom van és elbújhatok.
Soha többet ilyenbajt! De másmilyet se!!!

Hozzászólások száma: 2

Írta vorosritty gazdi (Misha), 2011. June 22. 07:19:15 #981477

De, egeret eszem.
Köszönöm! Nem lesz gond...maga a kezelés jár inkább stresszel, mert a számba kell tuszkolni a trutyit.

Írta andi1 gazdi (Sissy), 2011. June 21. 20:24:50 #981254

Szia Misha!
Az állatorvost egyikőnk se szereti,de néha muszály.
Milyen takarmánytól kaphattad?Nem csak egeret eszel?
Mielőbbi gyógyulást kívánok!