‹‹‹ vissza a(z) Macska fórumhoz

Állatorvosi rendelő fórum

Írta Surin gazdi (Puszedli), 2014. February 17. 19:05:19 #838479

Sziasztok!
Tud valaki jó állatorvost?
Olyat aki EMBERi tehát nem azt tanácsolja, hogy mostantól élete végéig gyógyszerekkel tömjem és rendszeresen vérvételekre vigyem a szerencsétlen állatom. Rendben, hogy nem túl fiatal, de köszöni szépen, teljesen jól van, s szeretnénk még jó pár évet együtt tölteni, amennyit lehet nagyobb fájdalmak nélkül, békésen, nem pedig frusztráltan, rendelőkből rendelőkbe járkálva.Az ilyen helyektől persze, hogy elmegy egy állat életkedve is, nem csak a gazdáé. S nyilván a kis állat a legfontosabb a gazdi számára, annak egészségessége és jó közérzete!Hihetetlennek tartom azt is, hogy nem lehet közérthető nyelven megfogalmazni a gazdinak, hogy mi a pontos problémája az állatnak.Ha egyszerű fogkövesedése van, nem hiszem el, hogy nem lehet megmondani, hogy Rendszeresen mosni kell a kis kedvenc fogait.
Én ezen kívül minden mást hallottam, mindenféle ilyen sejtekről, olyan sejtekről, ilyen szintről, olyan szintről. Rendben van, köszönöm a felvilágosítást, csak mivel nem vagyok semmilyen orvos, nem értem! Ehhez képest a hetekig tartó orvosi rendelőkbe járkálás alatt nem sikerült megtudnom, hogy akkor most mit etethetek a macskámmal igazából és mit nem, mert konkrét választ semmire nem kaptam, ha meg igen, akkor legközelebb, amikor rákérdeztem, már más választ kaptam.
Hogyha fogkövesedésre hajlamos az állat, akkor meg kell mosni a fogait rendszeresen, hogy ne kelljen folyton fogkő eltávolító műtétekre cipelni szegény állatot, s gyógyszerekkel tömni Ez egyszer sem hangzott el...
Logikus, hogy a betegségből gyógyulni akarunk, nem? Persze ezek az orvosok csak tüneteket kezelnek pénzért
Szóval felteszem még egyszer a kérdést, hogy ismer-e bárki olyan állatorvost Budapesten belül, lehetőleg a XIV. kerület közelében, aki a kis kedvenc érdekeit védi, nem pedig a gyógyszeriparét?

Egy macskáját szerető, és érdekeit szem előtt tartó gazdi

Írta 777Ditta gazdi (Szuszóka), 2013. July 05. 12:15:55 #820829

Szerintem6-7ezer Ft. Nekem azt mondták az Állatorvosnál, hogy a cicáknál a fogak állapota nagyon fontos, mert a legtöbb hajlamos a fogkövesedésre, meg a szuvasodásra, az ínyükről nem is beszélve. Gondolom a fogait is ellenőrzik.

Előzmény: #820773

Írta harmony gazdi (Misty), 2013. July 05. 03:22:09 #820773

A gazdim hamarosan elvisz állatorvoshoz oltásra, de tanácstalan, hogy mennyibe kerülnek nekem (8 hetes sziámi cicusnak) az alap oltások. Kb mire számítsunk, mennyi pénzt vigyünk magunkkal? És nemcsak oltás lesz, de az állatorvos megvizsgálja majd a fülemet is mert mindig viszket és rázom a fejem, lehet fülatkám van, úgyhogy hozzá jön még ez a költség is. Szerintetek mennyi pénzzel készüljön a gazdim? És miket kérdezzen meg a gazdi feltétlen az állatorvostól? :-)

Írta édeskormi gazdi (Kormi), 2013. March 25. 15:50:23 #806753

Elveszett Kormi! Budapest, III. kerület! Karcsú testalkatú, rövid fekete szőrű, zöld szemű, kb másfél éves kandúr cica. Tiszta fekete!

Írta rexsona gazdi (Szultán), 2012. October 01. 16:49:28 #771513

Szerintem körgallért kell egy pár napig rátenni,akkor nem tudja nyalogatni.

Írta dasran gazdi (Mira), 2012. September 30. 22:55:13 #771459

Sziasztok!
Az a problémám, hogy a kutyusom pár napja lett ivartalanítva. Namost nem is a varratát kezdte el piszkálni, hanem a lábát nyalogatja sebesre ahol le lett borotválva neki az infúzióhoz.
Van erre valami bevált tippetek? Azt hiszem korábbi esetnél körömvirág kenőccsel kenegettük neki, de elég lassú volt a gyógyulás és szinte mindig le is nyalta róla.
Kérlek segítsetek!

Írta Vérmacska gazdi (Piric), 2011. May 09. 21:16:05 #499625

Sziasztok!Valaki tudna segíteni!Ha van térdszalag szakadásos tapasztalata v.kinek,hogy műtét nélkül mik az esélyek,és mi a menete,meg minden,amit el tud mondani! Kérlek v.ki!!!Ez a 8 éves,és nem túl táplált,hanem ivartalanított veseproblémás,8.4 kg (nem túletetett) gyönyörűm rosszul "ugrott" vagy ilyesmi,és elszakadt a térdszalagja.légyszi ha tudtok,adjatok tanácsot,vagy tapasztalatot!Köszike

Írta Fluffy gazdi (Fluffy), 2011. April 14. 11:09:35 #490119

Szia, remélem elvitted a dokihoz Rufuszt ahelyett, hogy válaszokra vártál, mert ha beteg az állat, akkor azon nyomban dokinál a helye, nincs idő hezitálásra, a kis kedvenced életébe is kerülhet a várakozás.
Ha pedig az árak érdekelnek, akkor egyszerűen felhívsz pár rendelőt, vagy átésétállsz oda szembe.
Minket nem az árak érdekeltek, mikor Fluffy elkezdett hányni, hanem gyorsan neten megnéztük, hogy melyik a legközelebbi állatorvos. Meg is kellett műteni szegényt, mert lenyelt egy hajgumit, ami letapadt a gyomorfalára, ha nem műtik meg, akkor elpusztul... Került amibe került, ő a családunk egyik tagja.

Írta zsebibamba gazdi (Rufusz), 2011. March 26. 17:12:17 #482306

sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki járt-e már a XIX. ker Dr Bubó állatklinikán?
ha igen, akkor milyen árak vannak kb.?
Rufusznak csúnyán be van gyulladva a fogínye és minél előbb jó dokihoz kellene vinnem, ez meg itt van velünk szemben!
előre is köszi a kommenteket!

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

N3AwbjFlazZhcjdqbGliOTNkdWhqbWlycDI=