‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kriszmiszke gazdi (Sissi), 2011. December 13. #1005

Hogyan működik egy kutyás szállás?

Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy ha egy panzióba vagy szállodába "kutya vihető", akkor ez a gyakorlatban hogyan valósul meg? a kutya a mi szobánkba alszik? le van téve neki valami szőnyeg? hol tudja elvégezni a dolgát vagy mi van, ha a szőnyegre csinál?
a mi kutyánk kinti, tehát nem szobatiszta, de például az autóban nagyon jól viselkedik, eddig 1 éjszakát töltött az otthonától távol, akkor is a sátor előtt aludt el, de reggelre már köztünk feküdt
köszönöm előre is a válaszokat!

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta kriszmiszke gazdi (Sissi), 2011. December 14. #5958

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! Lena, mi valójában azt terveztük, hogy Miskolcról Szilvásváradra túrázunk, ami - a korai sötétedés miatt és kényelmes tempóban - egy napos út oda és egy napos út vissza! Szeretnénk vinni a kutyánkat is, ezért csak az ottani helyek érdekelnek és csak az éjszakáról lenne szó. Köszönöm még egyszer! Ha esetleg van még tapasztalat, szívesen várom :)

Válaszolta Szöszaszy gazdi (Lena), 2011. December 14. #5957

Szia!
Szállodákkal nem tudom mi a helyzet..panzióval tudok segíteni,mert én is üzemelek egyet itthon.
Panzió úgy működik, hogy kérem illetve kérjük a kutyák oltási könyvét. Kedvenc játékot kell csak hozni, illetve ha ételérzékeny a kutya olyan tápot eledelt amitől nem lesz baja.
Mivel én egyedül csinálok panziót, a gazdik kérésére rendszerint alapvető engedelmes képzést is beleveszek.
Hatalmas kennelem van, ami panziókra annyira nem jellemző..sajnos..napi 2-3xi séta benne van kétszeres almolással és kortól függően egyszeri vagy kétszeri etetéssel. Ez az esetek több mint 70%ban így van. A megyében lévő összes panzióban nálunk így van, egy két Pest környékit amit ismerek ott is. Remélem segíthettem

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 13. #5952

Ezt mindig szállodája válogatja. Adni csak a nagyon kutyabarát helyen adnak fekhelyet,tálat,stb. mindenről neked kell gondoskodni.

Sok esetben ha már volt rossz tapasztalatuk,pl kutya összepiszkította a szobát, vagy szétszedett valamit, csak boxba engedik be a szobába a kutyát, vagy még abba se, kennelben kell aludni. Mindig jó előre tisztázz minden feltételt, fizetendő napi díjat, orvosi ellátást stb ha ilyen szállást keresel.

Sok netes fórum foglalkozik már az ilyen állatbarát szállásokkal,ahol megtalálod a már ottjártak tapasztalatait is.

Mindig kérdezz utána hogy azon a helyszínen mennyire fertőzött a környék kullancs ügyileg, és aszerint vigyél kezelő cseppeket, ugyanis másik országrészben az eddig nálatok bevált kezelésre immunisak lehetnek a kullancsok.