‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte MátaiEnikő gazdi (Maszat), 2011. December 16. #1009

Hogyan lehet a papagáj körmét levágni?

Van egy hullámos papagájunk és már nagyon nagy a körme.de szegény még nagyon félős de az a baj hogy minden hova bele akad a körme.hogyan lehet biztonságosan levágni a körmét?

kategória: madár, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2011. December 30. #6270

Ajánlom a körömkoptatót (az ülőrúdra lehet ráhúzni) ha tényleg nagyon félős a madár. A körömvágáshoz pedig fogni is kell, ahhoz is kell egy kis tapasztalat, nehogy megfojtsd a madarat. Ha egyébként sikerül megfogni, figyelj a körömben található érre, és az előtt kurtítsd a körmöt. Ha viszont nem vagy biztos magadban, ajánlom a körömkoptatót, ami a legtöbb kisállatkereskedésben megtalálható.

Válaszolta Ennci gazdi (Péter és Picike), 2011. December 22. #6134

szia!
Csak világos helyen fogj neki ahol látszanak a karmaiban az erek! Mi rendes körömcsipesszel szoktuk.De nehogy belevágj az erébe mert akkor el is vérezhet szegényke....

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2011. December 19. #6024

szia nem tudom milyen ülőfája van a madaradnak de nagyon fontos ,h ne csak az a műanyag legyen amit a kalitkához adnak, hanem kemény kérges fa lehetőleg több fajta átmérőjű ,hogy megfelelő kondícióban tartsa a lábizmait és így a körme is jobban kopnak a másik meg az ,h vegyél SZÉPIÁT karom és csőrkoptató!!!

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2011. December 16. #5985

http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/gyors-tippek-madar-apolas/3292/

Itt nézd meg!