‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. December 21. #1023

Hogyan szelídíthetném meg?

Ma este vettünk egy kis dzsungáriai höribabát,még nagyon pici,és fél is.most még hagyom,hogy szokja az új helyét,de szeretnék tanácsot kérni,hogyan szelídíthetném meg.harapni nem harap,de nagyon fél, tanácsokat ,tapasztalatokat szeretnék kérni! :)

kategória: kisemlős, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2011. December 21. #6119

Nagyon szívesen!

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2011. December 21. #6090

Szia!
Nekem is Dzsungim van,nemrég van nálam,kaptam őt.Vad volt és harapott,véresre és fájdalmasra.
De!
Minden nap betettem hozzá a tisztára mosott kezemet,persze szaladt előle,lassan utána mozgattam,óvatosan hozzáértem,persze harapott.
De nem adtam fel,mindig betettem a kezemet,hagytam szagolni,néha átfutott rajta,egyre kevesebbet harapott.Később kedvenc eledelét e tökmagot kínáltam neki úgy,hogy a ketrecbe nyúltam és az orra előtt húzva odaadtam neki.Ma már nem harap.engedi magát simizni,ki is engedi magát venni,elnyúlik a tenyeremben és simizhetem,már nem harap.Kb 2 hét kitartó munka volt.
Többször levettem a háza tetejét hogy szokja a zajokat,mozgásokat,ne legyen mindig elbújva,már a macskával is jóban van,persze csak ketrecen belül.Érdeklődik,ha szólok neki már figyel.
Ha nagyon szaladgál,látod hogy ideges,akkor pihentesd kicsit.Naponta többször is próbálkozz betenni a kezed és hozzáérni.
sikerülni fog.!!