‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ritaaa gazdi (Pali), 2011. December 30. #1056

Kutyaiskola

Sziasztok!!
érdemes kutyát elvinni 2,5évesen kutya iskolába?

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+7

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Ritaaa gazdi (Pali), 2012. January 21. #6519

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm :) tavasszal indulunk! :)

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. January 02. #6327

Én tapasztalatból mondom, hogy érdemes. Nia 6 éves volt, amikor először mentünk kutyasuliba. Megtanult ő otthon is szinte bármit, de a szocializáltságával voltak gondjaink, ami miatt szakemberhez fordultunk.
Szerintem mielőtt nekilódulnátok, döntsétek el, hogy pontosan mit is akartok elérni a kutyasulival. Ha alap engedelmességet, akkor nem kell általában sokat keresgélni, de ha mondjuk őrző-védőt, vagy nyomkeresést, stb. szeretnétek tanulni, érdemes utánaérdeklődni az iskoláknál, mert nem mindenhol foglalkoznak ilyenekkel.
Én például az első alkalom előtt kutya nélkül beszéltem az oktatóval a problémáról, ő elmondta a lehetőségeket, tennivalókat és a költségeket. Ez nekem is hasznos volt és neki is, így tudta, hogy legközelebb jön egy új tag ilyen és olyan gondokkal, a meglévő társaságot tudja figyelmeztetni, hogy mire ügyeljenek. stb.stb.
Jah, a sok dumában elkanyarodtam, úgyhogy röviden még elmondom azt is, hogy a Nia rövid időn belül megtanulta a helyes viselkedést és én is a helyes korrigálást.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 01. #6313

Bármilyen korú kutyával érdemes kutyaiskolába menni.
Azon túl, hogy jobban megismered a kutyádat, és új dolgokat tanultok, remekül le lehet ott mozgatni, és jót tesz neki más kutyák társasága, sokat tanulhattok másoktól.

hajrá!

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 31. #6297

Tévedsz Ricky !!! Egy kutyaiskolának az a lényege hogy segítsen a gazdáknak és kutyáknak ! Tomboló , antiszociális kutyával is ki lehet menni , sőt ki KELL!
Azért vannak profi kiképzők hogy segítsenek bármiben.

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2011. December 30. #6285

Természetesen ! A kutyasulit bármilyen korú,nemű kutyával ellehet kezdeni.

Válaszolta Biglifan gazdi (Jessie), 2011. December 30. #6283

Persze :) ! Kölyökként jobb mert akkor fog legjobban az agya, de szerintem nyugottan elviheted!! Mert érdemes :)