‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tinus9 gazdi (Bendzsi), 2012. January 02. #1064

Miért harap?

Az unokatestvéremnek van egy macskája, cuki. pár hónapos. szóval, cuki azóta harap engem, mióta 2x találkoztunk. először azt hittük, hogy lili miatt, mert érzi rajtam. de nem, mert akkor is harapott amikor nem kutyáztam. de nem is ételt érezhetett. szerintetek miért harap csak engem?

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. January 03. #6349

Hát, ha harap, én inkább javaslom, hogy inkább ne vedd ölbe az esetleges betegségek miatt. Bár, ha mást nem harap, ennek kicsi az esélye.
A macskák az idegenektől eléggé tartanak, úgyhogy ha nem lát gyakran, és nem adsz neki időt, hogy megismerkedjen veled, nem csoda, hogy fél, ha ölbe veszed. Például, te örülnél, ha egy idegen ember megölelgetne? Én eléggé zavarban lennék. Néhány macska jobban viseli, néhány rosszabbul (ez a cica rosszabbul).
Ajánlom, hogy beszélj meg az unokatestvéreddel heti pár alkalmat, amikor átmész hozzájuk (csak akkor, amikor ő is otthon van). Ilyenkor ismerkedj a cicával, simogasd ha engedi, legyél vele szelíd, hagyd, hogy hadd szaglásszon. Ha már nem ideges a közeledben, óvatosan emeld meg. Ha nem zavarja, ölbe veheted, de közben beszélj hozzá. Utána dicsérd meg, simogasd, és amikor mész, mielőtt fölemelnéd, mindig simogasd meg egy picit. A macska és te is jobban fogjátok érezni magatokat.
További jó cicázást és sok sikert:
Lemon

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 03. #6346

Hát nem mindenki egyenlő. Vannak egyenlőbbek, és a cica is ragaszkodik a gazdáihoz/szolgáihoz, tehát őket szereti. Lehet, hogy Téged nem bír, és nem akarja, hogy felvedd. Gondolom, nem úgy harap meg, hogy fájjon, csak úgy, hogy jelezze, hogy ezt most hagyd abba. Próbálj meg vele máshogy barátkozni. Játssz vele: húzogass előtte egy cipőfűzőt, botot, dobálj neki labdát. Ha már hozzád szokott, biztosan megengedi neked is, hogy kézbe vedd.

Válaszolta Tinus9 gazdi (Bendzsi), 2012. January 03. #6342

A kérdező hozzászólása:

Akkor szokott harapni amikor felveszem. De ugyan úgy tartom mint az unokatestvérem. Őt nem harapja. Nem benti, viszont megkapta az oltásokat.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 03. #6341

Több oka lehet, hogy miért harap a cica. 1) fél tőled, jelzi neked, fúj rád, hogy nem akarja, hogy közelebb menj, de nem hallgatsz rá, hát megharap. 2) olyan helyen nyúlsz hozzá, ahol fáj neki, vagy nem szereti, ezért megharap, hogy jelezze, hogy hagyd abba. 3) Játszotok, és a kezedet pajtásnak tekinti, és harapdálja. 4) frusztrált, mert hamar elszakadt az anyjától, és igazából az ujjaidat cuminak használjak. (5) veszett a cica, de ennek más jele is van: habzó száj, örült viselkedés és gondolom ha lakásban él, akkor be van oltva veszettség ellen.) Az általad leírt információ kevés ahhoz, hogy eldöntsük melyik a fenti 4 lehetőség közül. Van a harapásnak előjele: kitágult pupilla, morgás, fújás, fül hátracsapása? Mikor harap meg, mit csinálsz vele? Mennyire harap meg?