‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. January 20. #1100

Mit csináljunk majd az új cicával? 2.

Meghalt. ha lesz egy új cicánk hogy tudjuk ezeket a súlyos betegségeket megelőzni. (kérlek ehhez írjatok!)

kategória: macska, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. January 22. #6526

A leírtak alapján nedves FIP betegek voltak. A FIP egy halálos betegség. Gyógyíthatatlan. A Coronavírus mutációja okozza. A macskák jelentős része coronavírus hordozó, de elég erős az immunrendszerük, hogy legyőzze a betegséget - amely hasmenéses tüneteket produkál. A gyenge, fiatal vagy nagyon idős állatok azonban nem tudják ezt legyőzni, és ebbe halnak bele. A mutáció kialakulásának okát nem tudják, de a stresszt közéjük teszik. A FIP széklettel terjed.

Ha magatokhoz vesztek egy új cicát, vigyétel el orvoshoz. 6 hetes korától már oltható. Amíg nincs meg minden oltása, nem szabad kiengedni. A FIP ellen is van oltás, de csak 60%-ban hatásos. Meg kell, hogy előzze egy vérvizsgálat, hogy nincs-e a cicában coronavírus, mert ha igen, akkor maga az oltás is kiválthatja a mutációt. Ha pedig coronavírus hordozó, akkor immunerősítőkkel kell a cicát erősíteni, és stresszmentes könyezetet biztosítani a számára. Bízom benne, hogy ezúttal sokkal több szerencsétek lesz.