‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Barbi10 gazdi (Lili), 2012. January 20. #1102

Nem akar a lili sétálni mit tegyek?

Sziasztok!
a lilikém nem akar sétálni nem tudodm hogy szoktassam rá.
ha még rá akarom tenni az szerencsére sikerül de a séta az katasztrófa ha akarok menni akkor vagy le ül vagy le fekszik.
ja és még ki ne haggyam hogy ha akarom vinni sétálni akkor rángatolódzik ,,,,,,,,,ha nyakörv ha hám neki mindeggy nem akar nagyon szomorú vagyok ez miatt

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Barbi10 gazdi (Lili), 2012. February 01. #6649

A kérdező hozzászólása:

nem tudom hogy hívják azt az első kutyust de mi köze annak a szonnyának vagy kinek hibásan írok nem baj az már az én dolgom köszönöm a jó tanácsokat

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. January 23. #6536

ne kényszerítsd semmire amit nem akar. először szép lassan a nyakörv látványához szoktasd.
Etetéskor például rakd ki a nyakörvét a tál mellé és ne foglalkozz a kutyával. Ha bent alszik veletek, a fekhelyébe is berakhatod a nyakörvet,pórázt, hogy szokja meg a látványt, ne kösse kényszerhez.

Amikor megszagolja, érdeklődik iránta dícsérd,jutalmazd.

Vedd a kezedbe a nyakörvet, hívd oda a kutyád. ha odamegy, jutalmazd falattal de NE rakd rá a nyakörvet.

ha már gond nélkül oda tudod hívni így, akkor rakd rá a nyakára, szintén jutalmazz közben falattal, majd vedd is le, és ne foglalkozz tovább a kutyával.

1-2 hét gyakorlás után rakd rá a nyakörvet otthon, legyen rajta pár órát, közbe hívd oda a kutyát magadhoz, közös játék,foglalkozás.