‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Tinus9 gazdi (Lili), 2012. January 30. #1119

Parancsra ugatás

Hogy kell megtanítani a parancsra ugatást?
köszönöm a válaszokat.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. January 31. #6646

az tényleg baj mivel akkor nemvalószínű,hogy az ugatást tanulja majd hanem azt,hogy kutyára ugasson!!!valamikor csak ugat a lakásban!!és a postásnál idegennél mit ugat?nyilván azt,hogy valaki van az ajtó előtt!!!kérj meg valakit,hogy legyen az ajtó előtt míg te bent a szobában Lilivel vagy!!aztán ha meghallja az idegent és ugat akkor mond neki a vezényszót!!!a segítődet kérd meg,hogy ezt egy párszor játszátok el!!!meglásd hamar rájön majd!!!

Válaszolta lenhardt gazdi (Bonifác), 2012. January 31. #6645

Bonifác apró kiskutya, őt nem okítottam az ugatásra, de korábban jártam kutyaiskolába egy német juhász kutyussal, és ott tanultam pl. a parancsra ugatást, ami a következőképpen történt:

kutya ül és a gazdi előtte áll, felemeli a kezét, ami ökölbe van szorítva, majd jelez, kinyitva a kezét a kutya felé intve és szóban annyit mondj, hogy "hangot".

Próbáld ki, mert én a régi gyakorlatból átvettem néhány dolgot, és működik.

Sok sikert kívánok!

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2012. January 31. #6644

A kérdező hozzászólása:

Csak az a baj, hogy Lili keveset ugat. Amúgy meg idegeneket, postást, kutyát ugat meg.

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. January 30. #6638

én már megtanítottam a kutyámnak könyv meg minden segítség nélkül
én úgy csináltam,hogy mikor valamiért ugatott otthon mondtam neki a vezényszót és ezt többször gyakoroltuk!!!de leírom érthetőbben!!!először derítsd ki otthon mire ugat a kutyád!!!pl csengő ilyesmi!!ha kiváltotta belőle az ugatást akkor mond azt,hogy ugat bár a kutya suliban a hangot vezényszót használjuk!!ezt gyakorold vele sokáig,és mindig ha ugatott a vezényszóra dicsérd meg!!!nagyon könnyű rá megtanítani nekem 2napba se tellett!!!