‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte babsziii gazdi (Balu), 2012. January 30. #1120

Hideg-meleg

Kinti kutyat a nagy hidegekben (-15,-20c fok alatt) erdemes bevinni ejszakara (+20c fok) vagy meg beteg is lehet ezert (medence- es tudogyulladast is kaphat egy tenyeszto szerint) ? kinek mi a tapasztalata? az allatorvosoknak is elter a velemenyuk, ezert kerdem meg itt is.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta VKevin gazdi (Rico), 2012. January 31. #6642

Szerintem ha van kutyaháza,és belül van neki takaró,pléd,akkor kibírja kint.De ha nagyon szereted és sajnálod,akkor vidd be.Az én apukám asztalos,és szigetelt házat csinált neki.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. January 31. #6643

Igen, a hirtelen nagy hőmérséklet változás okozhat egészségügyi problémákat. DE! A tartós hideg sem tesz jót.
Lehet most még úgy látszik simán tűri a hideget, de idősebb korában (vagy ha eleve gyengébb az immunrendszere) visszaüthet a dolog.
Ami biztos hasznára van, az amit Rico is említett: egy megfelelő méretű (nem túl nagy, nem túl kicsi, hogy elférjen benne, de be is tudja fűteni a teste melegével), bélelt, szigetelt kutyaház (hő és nedvesség szigetelés fontos)...mármint ha nem megoldható a bent tartás.