‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. February 06. #1138

"se veled, se nélküled"

Zserbóék nagyon szeretik egymást, együtt alszanak, húzzák a kötelet, és általában mind a hármukat, viszem sétálni. (együtt) de a kimegyek, és megsimogatom yodát zserbó elkezd féltékenykedni. ugat, és morog yodára. pedig mindenkivel játszok, mindenkit tanítok, sétáltatok. egyforma szeretet kapnak, és csak akkor megy a hiszti, ha én is kintvagyok

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 09. #6745

Igen, a kutyák számára a büntetésnek több fokozata van.
(NEM verjük soha a kutyát!)

- falka állatok, életük a falkán függ, egyedül képtelenek az életre, tartozniuk kell valakihez. legyen az ember,másik kutya akár.

Ha általad negatívnak ítélt módon viselkedik, egyszerűen hagyd ott, menj arrébb, ne foglalkozz vele. Ha falka vezér vagy, a többi kutya követni fog téged, és ugyan úgy nem foglalkoznak a falkából átmenetileg kirekesztett taggal.

Ha ez nem elég, és továbbra is nem megfelelően viselkedik, akkor léphetsz tovább a büntetési skálán a következő fokozatra.

Magasodj fölé, hajolj rá, akár ujjal fenyegesd meg, használd az arc mimikádat, emlékezz arra, milyen mimikát használnak ők ha másik kutyát figyelmeztetnek arra,hogy hagyja abba!

Ha még mindig nem hagyott fel a rossz viselkedéssel, kapd el a grabancánál fogva,rázd meg, és lökd el magadtól,ne törődj vele, hiába megy utánad,keresi kegyed.

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2012. February 07. #6724

A lehető legrosszabb megoldás!
Ezzel csak azt ismered be hogy te vagy a "lúzer" aki ha vakkantanak egyet akkor egyből kiszolgálod őket.
Igenis, fogadd meg te is amit Szonja írt!

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2012. February 07. #6723

Ugyan ez van a Vitéznél és a Bendzsinél is. Lehet hogy ez nem a legjobb megoldás, de én egyszerűen úgy oldom meg, hogy mindkettőt megsimogatom egyszerre. :)

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 07. #6717

Azért megy a hiszti, mert ők egymást közt egyenjogúak, viszont neked mint falka vezérnek kell felállítani a szabályokat, és betartatni.

Az általad említett féltékenység akkor van jelen a falkában, ha falka vezér nem tisztázta egyértelműen a szabályokat.

Ne engedd neki ezt a viselkedést, ha ilyen viselkedésmintát mutat a kutya, akkor hagyjátok ott a falka többi tagjaival, mutassátok azt, hogy ez nem megengedett. Amennyiben nem hagyja még mindig abba, te magadnak kell közbe lépned, és letisztáznod vele, milyen viselkedést vársz el ilyen helyzetben, majd arra jutalmazni.