‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte chikoo gazdi (Geszt), 2012. February 08. #1142

Mit tegyek, ha a hörim több mint 1 hónap szelídítés után még mindíg fél?

Robovszki fajtájú kicsi lány hörim sydney decemberben került hozzánk. egy hétig és pár napig nem piszkáltuk, hadd szokja a helyét, néha beszéltünk hozzá. elkezdtem szelídíteni, beraktam hozzá a kezem, mozdulatlanul bent hagytam vagy fél óráig. néha átfutott rajta, de alighogy megmozdultam iszkolt a ketrec másik végébe. volt hogy kaját tettem a kezembe, óvakodva ugyan, de ilyenkor beleül a lenyerembe falatozni, de ekkor is kővé dermedve kell állnom, mert ha megmoccanok akkor elmenekül.

kategória: kisemlős, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. February 10. #6763

A kérdező hozzászólása:

köszi Bandita! Elolvasom! ;)

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. February 09. #6756

A kérdező hozzászólása:

Megpróbálhatjuk, de nagyon nehéz elkapni. Mikor kitisztítjuk a ketrecet, akkor is egy óráig hajkurásszuk, és szerintem ez is egy ok amiért fél: hatalmas trauma lehet hogy egy nagy kéz elkapja és kiemeli a helyéről. Szerinted? :)

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. February 08. #6729

A kérdező hozzászólása:

Folytatás: régebben voltak már hörieim, őke maximum 2 hét alatt úgy megszelídültek, hogy simán vihettem őket kézben. De Sydney-hez hozzá sem tudok nyúlni, gyors, és félős. Mit tegyek?