‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Ennci gazdi (Bizsu), 2012. February 14. #1157

Mit tegyek a görényemmel hogy újra jól kijöjjünk egymással? :(

Bizsu a görényem lassan már 5 éve velem van.az utóbbi időben sajnos kicsit elhanyagoltam mivel sokat kell tanulnom mert középiskolás vagyok.rajtam kívül mindenkit megharap.de most hogy újra foglalkozok vele engem is csipkedni kezdett.de nem olyan komolyan hogy vérezzen az ujjam csak belecsíp.de kicsit félek tőle ami elég rossz ha a saját állatomról van szó.nagyon bánom hogy 1-2 hétig nem vettem ki csak egy rövid időre.szerintetek mit tegyek hogy újra jó barátok legyünk? és hogy tudom leszoktatni a csipkedésről?

kategória: kisemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Ennci gazdi (Bizsu), 2012. February 22. #6923

A kérdező hozzászólása:

Akkor majd egy kicsit megbüntetem érte.Mert tudom hogy játszani akar csak én nem vagyok görény és ezt tényleg érzékeltetni szeretném vele.Mostanában már amúgy ritkábban csipked.Játék közben is inkább csak a játékait harapja.Na meg a szőnyeg sarkát..:D

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. February 15. #6824

Ha csipkedés közben pattog,az biztos játék.Ha simogatod akkor azt dicséretnek veszi.Ha azt akarod valamire,hogy ne csinálja,akkor azt "büntetni"kell és nem dicsérni.Éreznie kell a különbséget a jó és a rossz között.Ha mindkettőre ugyan úgy reagálsz akkor nem fogja tudni,hogy mit szabad és mit nem.De szerintem amíg csak gyengéden csipked,az játék.

Válaszolta Ennci gazdi (Bizsu), 2012. February 14. #6818

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a választ!
Tudom hogy mindig kell vele foglalkozni és rosszul is éreztem magam miatta hogy szegénnyel alig foglalkoztam.De már máshogy lesz.Lehet hogy játékra hív mert van mikor úgy csipked hogy közbe pattog.De néha meg mikor a kezemben van.De nem akarom a grabancrángatást mert félek hogy utána rossz lenne a kapcsolatunk és félne tőlem.Ha meg próbál harapni én simogatni,nyugtatni szoktam.De lehet ez olyan mintha megdicsérném érte..

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. February 14. #6817

Szerintem a csipkedés lehet játékra hívás is.Mindig kell időt szakítani rá,hogy játsz vele,most nem érti,hogy mi történt,hogy nem foglalkozol vele.Ha úgy látod,hogy durvábbra fordul a harapás akkor javaslom a grabancrángatást.De szerintem ha eddig nem harapott meg,akkor ennyi idő alatt nem vadul el.Foglalkozz vele minden nap és soha ne hanyagold el,érezni fogja,hogy szereted.Soha ne nyúlj felé félfe,mert megérzi,és kihasználja.