‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KatkaGege gazdi (Joker), 2012. February 21. #1173

Lehetséges, hogy gond lesz belőle?

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni! 3 napja sajnos meghalt a kutyám legjobb barátja, vele nőtt fel minden nap találkoztak, egyidősek is voltak. sokan mondják, hogy ő ezt valószínüleg érzi..és azóta alig akar enni, egész nap csak fekszik, be se jön hozzám ha hívom pedig mindig a "seggembe" van, és valamelyik nap be is vécézett és amikor fennt volt a barátjának a gazdija beült mögé és kb 10 percen keresztűl nyüszögött. az orvosomat kérdeztem azt mondta pátyolgassam, de hiába.. próbálom becsalni hozzám étellel, próbálok vele játszani (itthon se merem hagyni egyedűl), de nem igazán hajlik rá, csak kint fekszik a helyén.van más kutya barátja is hozzá is viszem folyamatosan vele játszik, jól érzi magát, de itthon semmi.betegnek pedig tuti, hogy nem beteg!

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+6

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. February 25. #6954

A kérdező hozzászólása:

Sajnos nem tudok utána nézni. Náluk nincs súlyhatár, nincs standard méret. Nagyon hamar összeesik ha 1 napig nem kap enni, ezért is gondolom, hogy nem kövér. Csak hordó testű. Szerintem a képeken is látszik , hogy egyáltalán nem duci. Nincs is etetve egész nap, reggel meg este kap tápot még.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 24. #6947

Nézz utána interneten, hogy fajtája szerint, a marmagasságához milyen súly passzol.
Ezt érdemes betartani, általában az orvosok jól szokták ezt mondani, és vigyázni a súlyára, mert későbbiekben az ízületei,porcok, ínszalagok megsínylik a túlterhelést.

Inkább legyen egészséges egy kutya, mint izmos,széles.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. February 23. #6934

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! Mára már jobb a kedve!Evett is már (mondjuk a doktor bácsi azt mondta, hogy ráfér egy kis koplalás...pedig szerintem nem is) :) Próbálok nem szomorkodni és gondolni erre az egészre mikor vele vagyok és elviszem jó nagyokat sétáni, futkározni más kutyákkal. Csak nagyon nehéz :(

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 22. #6914

Füles, épp ezért nem szabad babusgatni, szeretgetni ha letargikus a kutya.

A kutya nem tud különbséget tenni vígasztalás és dícséret közt.

Számára kizárólag dícséret létezik.

Ha bele dícsérsz olyan viselkedésbe, amit nem akarsz, hogy tovább folytasson, pont azt éred el vele, hogy összeköti a simogatást azzal a viselkedéssel amiért kapta, így még többet fogja produkálni annak érdekében, hogy még több szeretetet kapjon.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 22. #6905

Ők úgy érzékelik, hogy egy falkatag egy ismerős nincs többé.

Legjobban a te és a másik kutya gazdája által felé közvetített hangulat, érzelmi szint, inger változásokat érzékeli, és ez sokkal nagyobb nyomást gyakorol rá, mint maga a tény, hogy nincs többé egy társ.

Figyelj oda arra, hogy te se szomorkodj, ne legyél letargikus emiatt, mert ez jobban megviseli a kutyád, mint maga a társ nem- léte.

Ahogy a falkavezér érez, viselkedik, azt teszi a falka is.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. February 21. #6899

Valoszinü hogy hianyolja a baratjat.Kutyak is kepesek ugy mint örülni,ugyan ugy szomorkodni,gyaszolni is.
De ettöl függetlenül nem szabad mint emberkent kezelni,patyolgatni.
Folytasd a napjaid ugy ahogy eddig,de ne "kerleld" jatekra stb.Ha a masik kutyaval ki tud kapcsoodni,jatszani az jo.Lehet hogy csak kis idöre van szüksege meg hogy otthon is ugyan olyan vidam legyen.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. February 21. #6898

A kérdező hozzászólása:

próbálom becsalni hozzám étellel, próbálok vele játszani (egyedűl sem merem hagyni) de nem nagyon hajlik rá, kimegy a helyére és lefekszik. Van másik barátja is sokat viszem le most hozzá, vele játszik ugyanúgy, de itthon semmi. Betegnek pedig tuti, hogy nem beteg!