‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. February 24. #1180

Csengős nyakörv

Azt olvastam egy macskatartással foglalkozó könyvben, hogy a cicák nyakörvén legyen csengő, hogy tudhassuk, merre jár.( ez bizonyosan hasznos is lenne, mert kertvárosban lakunk,sok kóbor cicus és kutyus van, és féltem én is a szabadságra vágyó kiscicámat! )
vettem is bonnie-nak egy ilyen nyakörvet. sajnos a csengőcske nem vált be, nagyon zavarta szegényt. majdnem megfojtotta magát,ahhogy tolta le magáról...! . így azonnal levettem a csengőt!! cicatartók, mik a ti tapasztalataitok?

kategória: macska, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta krisztheking gazdi (Szilver), 2012. March 24. #7342

Az az igazi butaság! A macs simán megőrül tőle.felejtsd el.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. March 02. #7049

Missynek igaza van.
A csiling mindenhez hozzáér, zavarja a cicát, szokatlan és idegesítő neki.
Szerintem is vegyétek le a nyakörvről, különben sincs haszna, ellenben egy biléta vagy kis tok a címetekkel jó szolgálatot tehet ha elveszik Bonnie.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. February 27. #7010

Hát ez olyan a cicának, mint ha a kétlábú nyakába egy kolompot akasztanának. Az biztos, hogy zúgna a feje. Ráadásul vadászni sem tud így, mert minden préda elszalad. A zajt sem hallja rendesen tőle, így a veszélyre sem tud reagálni. Abszolút rossz ötletnek tartom. Sajnos minden nyakörv csengős, de az enyémről rögtön leszedték, nem is próbálkoztak vele. Mi sokkal jobban hallunk, mint a kétlábúak, így az nekünk majdhogynem fájdalmas.

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. February 25. #6959

Kiváncsi vagyok az ötletekre ,mert bizony a gazdi is próbálkozott ilyen csengős nyakörvvel,de azonnal lekellett venni mert úgy ugrándoztunk a hangtól ,hogy jobnak látta ha megszabadít tőle.

Válaszolta Bikfic gazdi (Bikfic), 2012. February 25. #6952

Nekünk, vagyis Alfinak volt ilyenje, de őt is rendkívül idegesítette, egyszerűen majd, utálta, azonnal le is vettük a csengőt. Nekünk sem igazán jött be.