‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bulldog gazdi (Heavy), 2012. February 25. #1182

Mitől van? mit tegyek?

Tegnap du. észleltem 2 éves szuka kutyám jobb combja felett a hajlatban egy 20ft nagyságú foltot melyből kihullt a szőre. a folt szélén elenyésző bőrhámladék. nem gennyez, talán picit duzzadt. e folt 2 nappal ezelőtt még nem volt. megijedtem és szeretném tanácsotokat, tippjeiteket kérni.

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 26. #6998

szőrtüsző atka több helyen jelentkezne. Biztonság kedvéért vidd el orvoshoz, főleg ha másik kutyán is jelentkezett bőr elváltozás.

Válaszolta bulldog gazdi (blade), 2012. February 26. #6991

A kérdező hozzászólása:

megérkeztek a képek! a szuka hátsó végtagjain észlelt foltokat is lefotóztam. nem tudom azokat mire vélni, mert a télen jelentek meg és ezek is nyugtalanítanak. felfekvés lenne????? a kisfiúnak is késztíettem egy profilt mivel nem tetszik a jobb hátsó lábfején észlelt szőrkopás vagy ritkulás.

Válaszolta bulldog gazdi (Heavy), 2012. February 25. #6981

A kérdező hozzászólása:

holnap készítek képet róla. első kutyás vagyok így nem akarok semmit sem figyelmen kívül hagyni. én szőrtüszőatkára gondoltam mivel a két kicsi valószínűleg vitaminhiány okánál fogva néha rájár a fel nem szedett ürülékre. de nagy szuka nem, ő maximum az avart túrja és onnan mazsoláz. legelső gondolatom - a gombára visszatérve - a sömör volt...

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. February 25. #6970

készíts kérlek fotót róla. A 20 ft-os nagyságrend elég nagy, bár ha nincs felszíni eltérő sérülés, egyszínű az egész, valószínűleg csípés.

Melegszik az idő, bújnak elő a pókok, legtöbbször az ő csípésük okoz hasonló nagyobb foltokat.

Válaszolta sziszike1987 gazdi (Kira), 2012. February 25. #6956

ilyesmi? http://www.pozsonyidoki.hu/wp-content/uploads/b%C5%91rgomba.jpg
mert akkor bőrgombája van a kutyusnak!!!mert bőr gombánál kör alakú foltokban hullik a szőr!!!vakaródzik is a kutya???képet esetleg nem tudsz feltölteni a foltról?mert így nehéz tanácsot adni!!!!a legjobb ha elviszed állatorvoshoz nehogy tovább terjedjen neki!!!