‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Dara gazdi (Dara), 2012. March 02. #1194

Falka sorrend!?

Dara tüzelt (már régóta készültünk erre, kerítés megerősítés stb) 1 hétig nem is volt baj de amikor behordtuk a fát a faházba a farakáson fölmászott és kb 20cm széles helyen átpréselte magát és olyan 2m magasról átugrott a szomszédhoz, akinek 1kan kaukázusija van és valószínűleg befedezte a darát. ki hívtam az állat orvost és dara kapott injekciót csütörtökön és ma is. biztos megzavarta a hormon háztartását de nagyon-nagyon dominál (nem férek bele 1 kérésbe folytatom a következőbe!)

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 02. #7047

Ja,most olvastam alaposabban.Ne jutalmazd a kutyat ha valami rosszat csinalt es azt abbahagyta.Az csak tovabb motivalja öt hogy megint rosszat csinaljon -hisz igy csak azt tanulja ha abbahagy valamit akkor azert jutalom jar.
Valoszinü ezert szerette volna megint a cipöt mert ö ezt csak jateknak vette,nem tudja igazan hogy tiltott dolog.
Talan csak egy-ket kommunikacios gondotok van ami nem is olyan veszes

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 02. #7046

Ok.Persze a kutyak tüzelesi idöben kicsit masabbak,ezt is ismerni kell,(nalam is van egy ivaros him es szuka is.A szuka szinte semmi gondot nem okoz ez idöben,a him meg egy kicsit "süket" ilyenkor vagy hamar felejt,többet szaglaszik,de azert meg nem annyira hogy ne lehetne ra hatni,egy-egy dolgot ilyenkor többször el kell mondanom.)De hogy ennyireagressziv allapotot okzna meg soha sem hallottam.
Hogy ez az injekcio mit valthatott ki a kutyadbol nem tudom.Biztos hogy nem jo dolog,rengeteg mellekhatassal,a hormonok most tuti össze-vissza zavarodtak,de akkor ezt az idöt meg helyre nem all a normalis hormonhaztartasa türelmesebben kezeld.Ilyenkor valoszinü fölösleges tulsagosan tanitgatni,falkarendet alakitani.
Jatek közben pedig ne is adj ra alkalmat hogy bedurvuljon.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. March 02. #7044

A kérdező hozzászólása:

Azért írtam le ,h tüzelt mert ilyenkor a hormonok miatt dominánsabbak lehetnek az állatok (legalább is én így tudtam ) és az injekció is 1 nagy hormon löket volt számára. Nevelem és jutalom falattal tanítom szót is fogad rend szerint,ha rosszat csinál rászólok és ha abba hagyja jutalmazva van hisz megérdemli de most nem hagyta abba pl a cipőm rágását hanem amikor kértem elfutott ezért a kedvenc labdájával próbálkoztam cserélni vele mikor oda adta a megcsócsált cipőt akkor is megdicsértem majd le ültettem és a cipőt ledobtam elé és a nem paranccsal felszólítottam hogy nem nyúlhat hozzá majd megsimogattam és mondtam neki ,h most mehetsz aztán beindultam a cipővel de ő hátba támadt morgott és csattogtatta a fogait felugrált és elkapta a kezemet, futkosott egyszer kétszer el is bukfencezett aztán nekem szaladt és csipkedett ezért nyomtam le a földre. Többször evett már a kezemből. A baj azzal van ,hogy ha be mérged nem tudok rá hatni se szép szóval se semmivel. ÚT: Köszi a választ mindenkinek!!! :)

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 02. #7040

Hat az amiket irtal semmi köze sincs ahoz hogy a kutya tüzelt,az ivartalanitas ilyen problemakat nem fog megoldani.Az ivartalanitas arra jo hogy ne legyen fölösleges,veletlen szaporulat. De a kutyat attol függetlenül nevelni-nevelni es nem csak büntetni,rangatni kell.Ha csak bünteted abbol nem sokat ert,agresszive valhat.Büntetni is tudni kell megfelelöen.Egy hibas büntetes sokkal több kart okozhat mint egy hibas jutalmazas.
Elöször is visszakell nyerned a kutyad bizalmat ami hosszadalmas ut lehet.Probalj ne büntetni,egyszerüen csak küld el nyugodt de hatarozott hangsullyal ha valamit rosszul csinalt.
Probald öt a kezedböl etetni,stb.foglalkozz vele többet.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. March 02. #7039

A kérdező hozzászólása:

BOCSI mindenkinek a kérdés folytatása az 1. hozászolásom csak véletlen oda fojtattam:) !!!

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. March 02. #7038

A kérdező hozzászólása:

Nem láttuk ,és én nem voltam otthon amint hazaértem kerestem jött is szépen haza. Bocsi ha nem voltam érthető de az állatorvos azért jött ,hogy magzat felszívó injekciót kapjon a kutya így a kiskutyák 28 napon belül felszívódnak dara mindenképp ivartalanítva lesz de amíg vemhes vagy épp tüzel nagyobb a komplikáció esélye a vérzékenység miatt ezért ajánlatos betartani a 6 hét szünetet tüzelés és ivartalanítás között.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. March 02. #7036

A kérdező hozzászólása:

Régebben is elő fordult már ,h főnökösködni próbált de le tudtam reagálni de most nem használ se szidás, se bünti se grabanc rángatás, se földre lenyomás se rámorgás. Soha nem fordult még elő ,h a kajáját engedély nélkül kezdte volna enni egészen tegnapig! Csipked és csattogtatja a fogait a játékait félti meg is kapott, mindenre morog és ha kell harap is,ezért kipróbáltam zárni a falkából nem kommunikáltam vele de erre ő kiszakította a gatyámat és ha ép szembe nem mert akkor hátba támadott, bejött a teraszra szétrágott 3 cipőmet stb .JA ivartalaníttatni akartam és lesz is de nagyon sok felől hallottam sokfélét ezért vártam meg az 1. tüzelést. Biztos hogy én csinálok valamit rosszul ,első kutyám ráadásul eléggé fellelhető benne a német vizsla makacssága ,de nagyon értelmes és rengeteget tanultunk eddig. Kutya sulira sajnos nincs lehetőségünk mert még tanulok és az anyagiakat nekem kéne állnom de 16 évesen ez nem megy így is a tőlem telhető maximumot kapja.Hogyan tudnám helyrerakni a ranglétrén ,hogy megértse hol van a helye?