‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. March 02. #1195

Agresszió!

Zsömle valamelyik nap kiment az utcára, hívtam, de elkezdett szaglászni. kimentem rátettem a pórázt és hazavittem.másnap megint kiment, de nem megy messzire, csak a ház elé, de aggódok érte. odamentem, ésrászóltam, hogy menjen hazafele, de nem hatott, mikor a pórázt kihoztam, elfutott, egy pár lépést. utána mentem, és megfogta, a grabancánál, jól megráztam, mondtam hogy menjen haza, elengedtem, de akkor morgorr rám, vicsorított, és elindult felém. mire én meglepődtem, és meg is ilyedtem, hát othagytam a fenébe, kicsuktam, és 2 óra múlva beengedtem. de ilyen többször is volt, egyszer mikor kiment odamentem, nem csináltam semmit, és akkor is morgott. sokat tanítom, sétáltatom, labdázok vele. de szerintem kóbórkutya létére tehető vissza ez a viselkedés. mit lehet tenni?

kategória: kutya, válaszok száma:9, kérdés értékelése:-2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta májzi gazdi (Bella), 2012. March 04. #7065

Egyszer-kétszer nekünk is volt már hogy a kapu nem lett jól becsukva és Bubi kiment.(Mert ő nagyon szeret kiszaladgálni.)Aztán láttuk hogy itt bent fekszik az udvaron a kapu meg sarkig nyitva.Egyszer meg a nagykaput(ahol a kocsi kiáll az utcára)csináltuk és nem volt ott semmi a helyén, tehát ott ki tudott volna szökni.De Bella csak ott feküdt az udvaron.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. March 03. #7061

Szerintem ne rángasd, mert akkor azt hiszi, hogy megtáladod és vissza fog támadni. Nekünk is volt olyan hogy Csibész kiment,de fut egy közt és utánna bemegy.

Válaszolta nyiradivirag gazdi (Boldizsár), 2012. March 03. #7057

ez elég valószínű lehet.akkor viszont mégtöbbet kell vele foglalkoznod,hogy annyira kötődjön hozzád hogy nem kívánkozik az utcára! Hidd el megéri!

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 03. #7056

Azért megy ki, mert unatkozik, nem kötődik hozzád. Ha csak bünteted ilyenkor, nem is fog kötődni hozzád.

Azzal nagyon rosszat teszel, hogy a büntetésnél rárakod a pórázt, mert maga a póráz lesz a büntetés a számára, tehát kerülni is fog mégjobban.


Büntetés helyett inkább közösen játszatok, jutalomfalat segítségével tanítgasd.

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. March 02. #7048

Én nem nagyon értek hozzá, nem akarok butaságot mondani, de szerintem nem kellett volna otthagynod, mert most valószínűleg azt hiszi, hogy a vicsorgással könnyedén elijesztett, megszabadult tőled. Ha legközelebb megpróbálja, szerintem minden áron vidd vissza, hogy értse, nem az van amit ő akar!