‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte KatkaGege gazdi (Joker), 2012. March 27. #1253

Farok kergetés

Sziasztok! a kutyám 3-4 hónapos korában kergette csak a farkát de most megint rászokott (10 hónapos)! ha rászólok abba hagyja de 10perc múlva megint kezdi elölről. betegnek nem beteg kb 2-3 hetente járunk orvoshoz is, mindig alaposan megvizsgálja a doki. kilett nyomva a bűzmirigye is. unatkozni pedig nem hiszem,hogy lenne rá ideje, folyamatosan jön velem mindenhova, nagyokat sétálunk, minden nap 2x kutyák közt van, suliba járunk... nemértem miért csinálja...

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 30. #7409

A tul sok foglalkozas nem baj
De egy fiatal kutyanak könnyen sok lehet,lehet kicsit tulterhelted.
A kutyad igazi jelleme meg csak most alakul,szerintem ha igazan megismered akkor könnyebben föl tudod allitani a mindennapi programot amitöl igazan kiegyensulyozott lesz.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. March 27. #7377

A kérdező hozzászólása:

Rendben kora délután és este szoktunk kutyázni. Olyankor el vannak engedve van itt egy nagy placc. Ha a többi kutyával lefoglalja magát akkor nem szoktam elővenni a labdát csak ha kevesen vagyunk és bóklászik meg ha egyedül vagyunk.
Szoktam neki juti falatot elrejteni itthon, vagy flakonba rakom amiből kipotyog sőt még bujocskázni is szoktunk itthon. Mindig kitalálok neki valamit. Ezért sem értettem, hogy miért csinálja ezt. Túl sokat van vele foglalkozva, lehet ez is baj.... de hát 12 évet vártam rá...

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 27. #7374

A nyugit probald meg fokozatosan bevezetni
Delelött inkabb faraszd letestileg,futas,mas kutyak stb.
(Ha tenyleg nagyon labdas akkor azt is csak fokozatosan es ne hirtelen.Sok kutyanak a labda olyan mint a drog,ha rögtön megvonod töle az is karos lehet.
estenkent meg nagyobb seta,tanits valami trükköt,vannak nagyon jo intelligencia jatekok is,faraszd az agyat is kicsit

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. March 27. #7372

A kérdező hozzászólása:

Ja és igen csak itthon csinálja.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. March 27. #7371

A kérdező hozzászólása:

Allergiás a csirkére de nem is kap. Kb 3-4 hónapja ugyanazt a tápot eszi. A farkát folyamatosan nézem mert a szőr kihullott neki még régen de az már nől neki vissza... a doki szerint atka volt de nem használt a csepp ugyh érdeklődtem tenyésztő felől immunovet-et ajánlott és most úgy néz ki használ már kezd szép lenni a farka tőle.

Lehet,hogy akkor tényleg túlpörög. Labdázni szoktunk meg gumit cincál és ilyenkor alig lehet leállítani.Képes összeesésig labdázni akkor lehet tényleg ezért van. Kipróbálom akkor a nyugit.

köszönöm a válaszokat.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 27. #7366

Nem csak unalom lehet a farokkergetes oka.
Lehet hogy tul pörög minden nap.Tul sokat csinal.(mint egyes kisgyerekeknel peldaul akik annyit jatszanak hogy a fardsagukban meg többet jatszananak)
Ezt kiprobalhatod ha egy-ket napig csak egy kis setara viszed,de mast nem csinaltok.Lehet hogy egyes jatekoktol pörög be nagyon.Ha sokat labdaztok akkor azt elhagynam.Helyette mas,nyugisabb jatekot pl.valamit keresni,nyomkövetest tanulni.
Gondolom csak otthon kergeti a farkat,ha igen akkor pihenesre kell "kenyszeritened".
Az is lehet hogy igy akarja magara a figyelmet felkelteni.
(nalunk ezt a szuka csinalta,föleg akkor ha vendegek jöttek.Rohangalt mindenkihez meg meg magakörül is ahogy csak tudott.De allando fegyelmezessel leszokott rola)
Ha a doki szerint egeszseges,nincs pl.idegbecsipödese akkor az a tenyezö kizart.
Hallottam mar hogy a farokkergetes a kevesebb intelligenciaval megaldott kutyakra is jellemzö. De szerintem ez hülyeseg.
Most hirtelen ezek juttak eszembe erröl.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 27. #7365

Alaposan túrd szét rajta a szőrt, nézd meg a bőrfelülelet. Ha pirosas, esetleg hámlik, akkor előfordulhat allergia miatt.

Én kísérlet képp tápot váltanék, etetném 2-3 hónapig hipoallergén táppal, ha még mindig fent áll a farok kergetés, akkor idegrendszernél kell keresni a pontos okot.