‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Serotine gazdi (Tyson), 2012. March 31. #1265

Mi történt vele?

Sziasztok!

a kisfiam tyson tegnap nagyon furcsán viselkedett. a tesóm jött hozzánk akit ugyan keveset lát de miután megszagolta elkezdte támadni csipkedni ugrálni és közben hangosan csaholt. bármivel próbáltam hárítani nem hatott. bementünk a házba és a bejárati ajtóra elkezdett ugrálni az ugatást abba se hagyta, mint akinek elmentek otthonról. soha nem volt még ilyen. igaz 9 hónapja van nálunk de a 9 éves kisfiammal is sokat vannak már most egyedül. kezdjek félni? a tesóm mivel nem sokat jár hozzánk soha nem bántotta stb. annyi hogy neki is kutya szaga volt. de komolyan megijedtem . segítsetek mit csináljak?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. April 03. #7471

Borsodban van jó kutyasuli, érdemes volna néhány alkalommal segítséget kérni képzett,szocializált kutyásoktól, hogy megfelelő környezetben tudd kezelni a kitöréseit kutyákkal szemben.

Mindenképp dolgozzatok változó környezetben is, minél több kutya,minél több inger érje.

Válaszolta Serotine gazdi (Tyson), 2012. April 01. #7454

A kérdező hozzászólása:

Sziaszrok!

Köszi a válaszokat...
Borsodban élünk így Pest messze van.
Tisztában vagyok a kutyámmal keményen fogom és eddig még ilyen önfejű akaratos makacs kutyám még nem volt. Az előző kedvencem egy pit bull volt aki 14 évig volt a családunkban és kitűnővel végeztünk el két tanfolyamot is.
Azóta beszéltem a volt oktatómmal és kiderült hogy Ty domináns vagyis extra domináns kan más kanokkal szemben és nem tűr semmi idegen kutya szagot. Na lesz mit csinálnunk a nyáron. Sajnos nem tudok semmit az elő életéről így nagyon kemény lesz a munka. Majd még írok mire jutottam ezzel az önfejű nagyfiúval.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. March 31. #7430

Egy 9 eves gyereket meg nem szabad egyedül hagyni kutyaval felügyelet nelkül.
(Legyen a kutya akarmilyen)
Rengeteg baleset volt mar ebböl.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 31. #7429

Félni egyáltalán nem kell. De annyiban hagyni sem.

Ne gyerekként kezeld a kutyát, mert sokkal súlyosabb viselkedés problémákat alakít az ki, ha mindent elnézel neki, és egyáltalán nincs rendszer, fegyelmezés, szabályok az életében csak szeretgetés.

A kutyának nem szeretgetésre van szüksége.

Jól esik neki, de sokkal fontosabb, hogy megszokott rendszer, szabályok közt éljen, minden általa jól végzett dolgot jutalmazz,és korrigáld -büntesd akkor, ha rosszat cselekszik.

Amennyiben pestiek vagytok,javasolnék nektek egy falkasorrend rendező tréninget, ahol megismered kutyád működését, és megtanulod kezelni őt.

Erről érdeklődhetsz a Népszigeteki vagy Őrmezei kutyaiskolában.