‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte debi09 gazdi (Bessy), 2012. April 18. #1331

Ez normális???

Négy kölyök kutyánk van(öt hetesek,elajándékozásra várnak hány hetes koruktól lehet elajándékozni??) na susy és diadal de legfőképpen diadal nagyon megtépi balto tarkóját (néha) és balto óriásiakat nyüszít!!!! kérlek segítsetek!!! nagyon fontos!!!!(ó a előző végig kérdőjeles kérdéseimben is ez volt leírva csak egy kicsit máshogy de lényegében ugyan ez!!!):):)

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 18. #7731

8 hetet minimum meg kellene varni.
A kutyak ebben az idöszakban nagyon sokat tanulnak az anyjuktol,testverektöl ami nagyon fontos az egesz eletükben kesöbb.
A masik hogy egy 5-6 hetes kiskutya immunrendszere nagyon gyenge uj bakteriumokkal szemben.Ha ilyen koran uj helyre kerül nagyon gyorsan beteg lehet(ami sokszor halalos is lehet)

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2012. April 18. #7730

Elvileg 6 hetes korban már elvihetőek, de nem ajánlatos már ekkor elválasztani őket!!!
Várd meg a 8 hetes kort!
Ekkor már önállóbbak, és ahogy Cila is írta már minden fontos folgot megtanultak az anyjuktól.
Inkább 8 hetes kor után ajándékozd el őket, amint előbb.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cila és Cirmi), 2012. April 18. #7729

Én úgy tudom hogy 8 hetes korok után lehet, mert addig még tanulnak egymástól dolgokat, pl. milyen erősen szabad harapni, stb.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 18. #7713

Hét hetes korukban már nyugodtan elajándékozhatod őket.
Én eddig úgy tudtam, hogy a kiskutyák ilyen fajta túlkapásait egymással szemben az anyjuk intézi, mint a kicsik falkájában lévő legfőbb tekintély.
Ha a kiskutya nyüszít, a másik elengedi? Elvileg többszöri alkalom után meg kéne tanulniuk, mekkorát haraphatnak a másikba fájdalom okozása nélkül. Mióta van ez?
Ha nagyon súlyos, és az anya nem lép közbe, akkor a gazdának kell szétszedni őket, és a támadót a tarkójánál lévő bőrt megfogva kicsit megemelve (csak a mellső lábai emelkedjenek el a talajtól!), a kiskutyát ilyen pózban kicsit megrázva majd elengedve meg kell büntetni.
Persze, csak ha a kiskutyák egyébként nem félnek tőled. Ez a legdurvább büntetés, amit ilyen idős korban meg lehet tenni, az anyjuk is így fegyelmezi őket. Talán jobb lenne, ha azt csinálnád, hogy mikor látod, hogy az egyik meg akarja támadni a másikat, akkor rászólsz, elég fenyegetően ahhoz, hogy érthető legyen, hogy ezt nem szabad. Hatásos, ha a lábaddal is dobbantasz egyet hozzá.
A többi kiskutya hogy játszik egymással?