‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte debi09 gazdi (Bessy), 2012. April 29. #1359

Lehetséges???

A 7 hetes kutyák eddig olyan helyen voltak ahova simán fel bírnak ugrálni.ma áthelyeztük őket oda ahol kevésbé bírnak felugrálni mert sokkal nagyobb a fal mint eddig és így nem érnek fel a tetejére a falnak (4-en vannak).lehet hogy gerinc bajuk lesz???

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta debi09 gazdi (Bessy), 2012. April 29. #7859

A kérdező hozzászólása:

megfogadom a tanácsod és kössz!!!:)a kutyánk Bessy és a kutyája is amit megtartunk Muffin is ivartalanítva lesz amint lesz rá lehetőség!!!:) még egyszer kössz!!!:)

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 29. #7856

Ahogy írtam,se ugrálniuk se lépcsőzniük nem szabad.
Én azt ajánlom vegyetek egy fémketrecet mint pl. ezek:
http://www.petnet.hu/termek/Park_6_Racsos_Nyulkifuto_6x80x60cm-57-11778

http://www.allati-fincsi.hu/index.php?module=webshop&target=view&id=6484
vagy valami hasonlót.Oltásaikat megkapták? Voltak féregtelenítve?
Amúgy jobb lenne,ha vízbe áztatott kölyöktápot kapnának a kicsik.

Másrészről,ha felelősség teljes gazdinak érzed magad,több almot nem hozol le,hanem ivartalanítod a kutyádat.Szerencsések vagytok ha a többinek találtok gazdit.Rengeteg kutya van a menhelyeken,várva az álom gazdira,a fajtatisztáktól a keverékig a pár órástól az idős kutyákig.
Minden egyes ilyen felelőtlenség után csökken a menhelyi kutyák esélye az új életre.Arról nem is beszélve,hogy a kiskutyák örökölhetik azokat a betegségeket amiket a szülők hordoznak,nem beszélve arról,hogy ha valamelyik szülő gyenge idegrendszerrel rendelkezik,nagyon valószínűséggel a kiskutyákkal is gondok lesznek,esetleg akkor,hogy az életben nem tudod belőle kinevelni azt.

De köszönöm hogy válaszoltál,manapság már sokan nem teszik meg,vagy csak nagyon trágár módon.

Válaszolta debi09 gazdi (Bessy), 2012. April 29. #7852

A kérdező hozzászólása:

keverékek. anyuka:spániel apuka:nem tudjuk!!!! kölykök:konzervet anyuka:előtt: konzerv,tápok, utána: konzerv,tápok.Fülöp írd meg hogy érhetem el hogy ne ugráljanak addig?mert csak egyet tartunk meg a többit elajándékozzuk.de SZERINTEM az apjuk komondor!!!esetleg 8 hetes korukban már lehetséges hogy ugráljanak???mert ahogy a szövegben van:most az új helyen nem érik fel a falat,nem bírják rajta kidugni rajtuk a mancsukat és az oldalára ugrálnak és a hátuk közben görbül. pontosan nem bírom elmondani de valahogy így.:) :)

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 29. #7849

Fajtatiszta kiskutyák vannak? A szülők honnét származnak?
Szűrve vannak a fajtára jellemző betegségekre? Milyen tápot kapnak a szülők és a kölykök?
Mit kapott az anya kutya a vemhesség ideje és utáni időszakban?

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. April 29. #7848

Nem szabadna ugrálniuk legalább az első 6-8 hónapig mert maradandó károsodást szenvedhetnek,mivel még laza és puha ízületekkel rendelkeznek.