‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. April 30. #1364

Mit tegyek ha a kutyám képtelen leszokni arról hogy harap?4

Marley 1hónapos lassan 2hónapos lesz,és nekem elég sokan mondták hogy ilyen korban a legfogékonyabbak a tanulásra,de a baj az hogy marley nem tanul.. harapgál,játék közben,játék nélkül,és nem csak a családot..:/

a másik meg az,hogy képtelen arra sem hogy megtanulja hogy a házon kivűl végezze el a dolgát..:/

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. April 30. #7872

Aki ilyesmit mondott neked az igen csak buta volt.
Ebben a korban a kiskutyak meg az anyaallatnal vannak(min.8 hetes korig)es ott tanulja mar a harapasa erösseget a testverein.
Tul koran került hozzad a kutya es mar tul sokat varsz töle.
A harapdalast könnyen megtudod oldani,ha jatek közben harap akkor hagyd ott öt.max.lökd el magadtol.ennyi.Ha szepen jatszik akkor dicserd.Adj neki olyan jatekokat amit harapdalhat,szoktasd ra hogy azokkal jatszon.
A szobatisztasaghoz is hozza kell szoktatnod.Vidd ki öt minden alvas,eves es jatek utan-közben.Ha kint vegezte a dolgat akkor dicserd rögtön!
Tul kicsi meg ö hogy mindent egy par nap alatt megtanuljon.Kiskutyahoz sok türelem kell.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. April 30. #7875

Kiegészítésként az eddig elmondottakhoz:
A gyengéd harapdálás a kiskutyák játékának része, melyet nem túl sok idő múltán kinőnek. Arra kell megtanítanod, hogy milyen erős az a harapás, mely már fájdalmat okoz neked. Ez azért is fontos, mert későbbi játékoknál, például kötélhúzásnál is előfordulhat, hogy ráfog a kezedre véletlenül, ám ha tudja, mekkorát haraphat, akkor igyekszik ilyenkor fékezni magát, legalábbis én ezt tapasztaltam. Fontos, hogy a kiskutya pontosan tudja, hogy fájdalmat okozott neked, tehát, ha túl erősen harap, akkor azonnal jajdulj fel éles hangon (a testvérei is ezt tennék), s eztán hagy abba a vele való foglalkozást, csak pár percre.
A szobatisztaságra nevelés hosszú folyamat, egyszerűen azért, mert a kiskutya csak bizonyos ideig képes visszatartani a dolgát. Ez felnőtt korban kitolódik több, mint 10 órára, de csak lassan, nagyon lassan. Ha nem akarsz bent problémát, vidd ki akkor, mikor Simba írta. Sose szidd össze, ha bent végzi a dolgát, mert ez komoly problémákhoz vezethet (saját ürülék megevése pl), s próbáld meg felismerni, mikor kell neki kimenni. Ha kint végzi a dolgát, valósággal ájulj el, hogy "milyen kis zseniális!!!", ez így elég kontrasztos: bent pisi - semmi nem történik, kint pisi - gazdi örömujjong.
Valóban, a kiskutyák igen fogékonyak ilyenkor (is), ám nem úgy és olyan dolgkora, mint egy idősebb kutya. A szocializáció (melynek pl a harapdálás része), a különböző zajok és illatok, az emberekhez való viszony, a különböző élmények fokozott feldolgozása zajlik most.

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. May 01. #7885

Ha a kutyusod most lesz 2hós akkor szerintem bőven elég az ha 2 dolgot tud a nevét és azt hogy nem!!! Később jöhet majd a többi . De a lényeg most csak a játék játék és a játék mert így rengeteget tanulhat Marley ,úgy ,hogy közben élvezi is. Azért mondták hogy most a legfogékonyabb mert 3 hónapos korig tart az UN bevésődési korszak de az nem azt jelenti ,hogy most fogékonyabb a tanulásra hanem azt hogy most fogékony arra ,h az ujj dolgokhoz pl : hangos zaj (fűnyíró) ,idegen ember ,állat , autóban utazás és stb-hez hozzászokjon! Kicsi még rengeteg türelem kell hozzá ha harap morany rá , mond neki erélyesen ,h nem/pfuj ha abbahagyja mehet tovább a játék ha nem hagyd ott!!! Sokk szerencsét és mókát!!! :)

Válaszolta Csimpó gazdi (Bársony), 2012. April 30. #7876

Ha a harapás később is fenn áll akkor hagyd abba a játékot, és ne szólj hozzá. Rá fog jönni hogy neked, ez nem jó és leszokik róla :) AZ ELLÖKÉST NEM JAVASLOM !!!!