‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. May 20. #1428

Mit csinálljak vele?

Gina mostanában nagyon energikus és éjszaka mindent tönkre tesz.
hiába megyünk jó hosszút sétálni és fárasztom ki a kertben ő 10 perc pihenő után újra hiperaktív.
miért van ez? azért mert tápot váltottunk?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta kicsibrigi gazdi (Nelson), 2012. May 24. #8185

Sziasztok
én is szeretnék tanácsot kérni van egy 9 hetes Angol Bulldogunk,és hiperaktív szerintem. van mellette egy 11éves yorkim esténként odabújik hozzá és puszilgatja, de napközben ugrik rá támadja folyamatosan játszani akar, ha fárad nagyon nagyot harap és megy neki a yorkinak. olyankor úgy kell befektetni az ágyába és simizni a pocakját hogy nyugodjon le és aludjon. hogy tudnám leszoktatni erről szerintetek? mert most még 1 méretűek de 1-2 hónap és gond lesz. ha van valakinek ötlete kérem írjon. előre is köszi

Válaszolta Dara gazdi (Dara), 2012. May 20. #8149

Jé csak 4 nappal idősebb mint az én kutyám. No de azt tudtad ,h Nem fizikailag kell lefárasztani hanem szellemileg !? rengeteg ilyen játék van keress utána. Ajánlom : Korom Gábor könyveit. :)

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 20. #8142

Milyen tapra valtottatok?Egyreszt az is befolyasolhat ha tul magas a feherjetartalma.
Lehet hogy "rosszul" farasztod öt.
Probald delutan jobban farasztani pl.bicikli,futas,uszas,(+amit Buksi leirt)sok seta,este meg csak nyugisabb setat amitöl nem nagyon pörög be.

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2012. May 20. #8141

nem hinném hogy a táp miatt van de lehet azt nem tudom.a séta,kocogás lehet hogy a gazdinak kifárasztja az energiáit de a kutyának csak egy töredékét. 1. Lassú séta

Vegyük a kutyát pórázra vagy utasítsuk, hogy láb mellett jöjjön. Sétáljuk vele minél lassabban, akár tyúklépésben. A kutya természetes és leginkább energiakímélő mozgása az ügetés, míg a lassú járás több izomcsoport munkájával jár, ezért fárasztóbb. Adott idő vagy távolság alatt, lassú lépésben haladva jobban elfárad az eb, mintha szabadon rohangálna. Kölyökkutyáknak is ajánlott.

Tipp: 5-10 percen keresztül, futólépéssel váltogatva megfelelő bemelegítés a további erősítő gyakorlatokhoz.

2. Peca

Némi vadászösztönnel rendelkező, kötélhúzócskát szerető vagy labdamániás kutyáknak.

Szerezzünk be egy nem túl hosszú horgászbotot, kössünk a végére 1-1,5 m-es madzaggal egy állatszőr-darabot (pl. irhakabát darabja; ne díszbőr legyen, mert azokat mérgező vegyszerekkel készítik ki), labdát vagy a kedvenc játékát, és azt lengessük a kutyának, mintha egy macskával incselkednénk - ezzel késztessük megindulásra, ugrálásra, gyors irányváltásokra. Szoktatáshoz játszhatunk kötélhúzósat a madzagra kötött csalival (de még a bot nélkül). Kezdetben néhány percnél tovább ne tartson a gyakorlat, és többször engedjük, hogy a kutya elkaphassa a zsákmányt, ilyenkor alaposan dicsérjük meg, a bőrt vagy labdát hagyjuk egy kicsit nála. Mindig akkor fejezzük be, amikor az eb még lelkesen kergeti a csalit. Igen energiaigényes gyakorlat, miközben a gazditól minimális erőfeszítést kíván. Kölyökkutyáknak is ajánlott, arra azonban figyeljünk, hogy ne rángassuk erősen a kiskutya álkapcsát. Amennyiben nem tökéletesek kutyánk ízületei, kerüljük a magasra való felugáltatást, és csak a talaj mentén húzzuk előtte a csalit.

+ 1 tanács: A csalit - különösen a szőrdarabot - ne engedjük le egészen a földig, mert a ráragadó föld-, homokszemcsék koptathatják a kutya fogait.

+ 1 tipp: Ha nem tudjuk pórázról elengedni a kutyánkat, tegyünk rá egy 10-15 m-es ún. hosszúvezetőt (vékonyabb, de erős kötélből készült hosszú póráz