‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte MolnarAnett gazdi (Ászi), 2012. May 25. #1442

Fedeztetes!

Hello!husky him kutyam van es azt szeretnem kerdezni mennyi idosen lehet fedeztetni?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 25. #8191

Hát, mivel egy kan kutyáról van szó, ezért nem őt fedeztetik, hanem vele fedeztetnek, nagy különbség... a tenyésszemle ajánlott, anélkül nem is jó, ha belevágsz, de ne feledd, elvileg ma már előtte kötelező elvinni csípőszűrni. A fedeztetendő nőstény gazdájának kell eldönteni, hogy akar-e fedeztetni vele, s ha akar, s jó tenyésztő, akkor bizonyára el tudja helyezni a kiskutyákat, ezzel a kanok gazdái nem is nagyon tudnak mit foglalkozni.

Válaszolta Tinus9 gazdi (Lili), 2012. May 25. #8188

Szerintem a te kutyád még fiatal hozzá. Legalább az 2 éves kort várd meg, mielőtt fedeztetnéd. :)

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 25. #8187

Mármint, hogy mennyi idős korától fedezhetsz vele először?
http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=3905 ebben a cikkben ez le van írva, sok más egyéb hasznos dologgal együtt. Kiemelem a kanokról szóló konrkétan ide vágó részt:
"Fejlődésére nézve is káros lehet a korai "nemi tevékenység"! Valamennyi fajta egyedeinek tenyésztésbe állításánál tanácsos figyelembe venni ezt a tényt. Gyakorlati tapasztalat, hogy 2 éves kora előtt, nagytermetű kannal nem szabad fedeztetni. "