‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. May 25. #1446

Szerintetek ez nem állatkínzás?

Ez a súlyhúzás, szerintem nagyon is az
http://www.youtube.com/watch?v=qnowyyesyco
miért nem lehet azt, hogy a kutya is élvezze? mint az agilityt, bikejöring, stb.de ezt tuti nem élvezi

kategória: kutya, válaszok száma:11, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. June 05. #8328

Ha pedig jobban bele gondolunk mindegyik kutya húz :) csak nem konkrét súlyokat hanem a gazdáját :D

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. May 28. #8237

Nem is étellel csalják :D de mind1. meg nagy nehéz darab vashoz....úristen XDDD Az emberi tudatlanságon már csak nevetni tudok és még véleményt is nyilvánítanak olyanról amiről fogalmuk sincs!

Válaszolta apolka25 gazdi (Zsófika), 2012. May 27. #8228

Szerintem igenis, állatkínzás. Előttük viszik az ételt, azért mennek, de biztos, hogy nem élvezik. Oda vannak kötözve egy nagy(nehéz) darab vashoz...! Mit lehet ezen élvezni!?!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. May 25. #8209

Egyetértek azokkal, akik sportnak, s nem kínzásnak tartják ezt a... sportot. A kutyákban alapból benne van "a húzás". Pl a mudik aztán nem azok a tipikus súlyhúzásra való kutyák (sztem giznyák és könnyű csontúak hozzá), de ha odateszem a tenyeremet a mellkasukra, nekifeszülnek, és beállnak húzó pozícióba. ^^

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2012. May 25. #8206

Ha megfelelöen van felepitve,a kutyak nincsenek tulterhelve (emberi egobol)megfelelö eszközökkel akkor semmi gond.
A kutyak imadnak huzni
Lasd sokaknal a porazon, hany gazda röpül a kutyaja utan??
Az allatkinzashoz ennek semmi köze.
Es igen ellentetben,ha a kutyaval nem foglalkoznak,nem mozgatjak,elhizlaljak,az mar allatkinzas.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. May 25. #8204

Ha egy bull típusu kutyátok lenne nem ezt mondanátok! Megnézném ti hogyan vezetnétek le az energiáját egy ilyen típusú kutyának! Szerintem sehogy! Az ilyen kutya nem unatkozik, boldog és egészséges! Nem pedig egy elhízott lusta házi öleb, aki egész nap heverészik. Aki nem ért hozzá nem tudja miről is szól ez, az pedig ne írjon hülyeséget! Ebből egyáltalán nincs pénze a gazdinak! Drága tápon és egészséges ételeken nőnek fel ezek a kutyák. Alapból a felszerelések is drágák, amivel edzik őket. A napi órás foglalkozásról meg ne is beszéljünk!

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. May 25. #8197

Nem,ez nem állatkínzás.Ezek a kutyák ezt örömmel csinálják.Imádnak húzni,lógni és ugrani.Az én kutyám ha már meglátta a kötelet,olyan örömbe tört ki,ami szinte hihetetlen.

Válaszolta Bálint_Reni gazdi (Zozó), 2012. May 25. #8196

szerintem állatkínzás!!!bár nem néztük végig, max fél perc, de a kutyákat nem lehet így edzeni!Nem súlycipelő bajnokok, minek szerencsétlen állatokat kitenni ilyeneknek (is).Komolyan mondom egyes emberektől megőrülök,akik ilyet kitalálnak.Mindenből a pénzt csinálják......és az állatok jogaival nem törődnek. Ez a személyes véleményem,nem kell ezért szóvitát csinálni.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. May 25. #8194

Nem az! Ismerd meg a sportot mielőtt ítélkezel. Élvezik a kutyák. Ha jobban megnézed húzás közben csóválnak is. Nincs rájuk erőltetve, egy kutya vagy húz vagy nem, és nagyon komoly felkészítések vannak egy ilyen verseny előtt. Nem csak be vannak oda vágva és gyerünk húzzad. Ezzel a sporttal sokkal jobban lefáradnak mint egy szimpla agility-vel, ők munka kutyák és igénylik ezt a fajta "mozgást" . Ezzel nagyon jól levezetik a fölös energiájukat.