‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bambah gazdi (Shiva), 2012. June 06. #1473

Fél a labdától !

7 hónapos pitbull nagyon fél a labdától ! kinövi? : /
ha pattogtatom megijed elszalad ...ha meglátja már elkerüli ..
nem akarom hogy játszon vele csak ne vegye figyelembe !

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. June 07. #8352

Szerintem hagyd elöl a labdát neki had ismerkedjen vele. Szerintem konkrétan nem is a labdától fél hanem a hangjától ahogy pattogtatod. Gurigasd neki, hagyd, h meg szagolja, közbe folyamatosan dicsérd. De amíg fél tőle ne kezd el pattogtatni csak jobban megijed. Majd ha már esetleg oda megy lökdösi az orrával akkor próbáld meg hozzá szoktatni a hangjához. De ne nagyokat pattogtass, csak szép finoman piciket.

Válaszolta duccio gazdi (Boglár), 2012. June 06. #8344

Kinőni szerintem már nem fogja. Ha fél tőle, hát ne pattogtasd neki, én a helyedben minden, labdához való normális közeledést jutalmaznék. Ö ö vagyis, el tenném a labdát a szeme elől, és tudatosan próbálnám megtanítani neki, hogy nem kell félni a labdától.
Egyre közelebb tenném hozzá a labdát, mindig a határra, amikor pont még nem fél tőle, és folyton jutalmaznám. Segíts neki, hogy kellemes dolgokat tudjon társítani a labda mellé.
Sok sikert!