‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 28. #1559

Milyen, és milyen árú bérlet/jegy váltható kutyának bkv használatához?

Láttam, hogy bérletigazolvány váltható kutyáknak, de azt nem tudom, hogy működik, én stabilan diákbérlettel élek már mióta eszemet tudom.
http://www.bkv.hu/hu/berletigazolvany_kiallitasa/altalanos_berletigazolvany

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 03. #8703

Egyes embereknek már az utcán is gondot jelent ha a kutyát ki kell kerülni nem hogy még egy buszon... Amikor egy 70 éves öreglány úgy közelíti meg a dolgok, hogy egy lépést kell tennie mert a kutya útban van a kiszámított útvonalnak és el kezd köpködni meg büdös dögözni, meg hogy dögöljön meg a kutya mert neki 2 lépést kellett tenni, nos el tudom képzelni mi lenne a buszon. Én csak azért nem utaznék az enyémmel buszon mert ha meglátom hogy valamelyik el kezd pofákat vágni azt leteszem a buszról az tuti, vagy felakasztom a kapaszkodóra.

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. June 29. #8657

Hát sajnos nehéz a kutyás élet sok szempontból és az egyik ilyen a tömegközlekedés.
Vonaljegyet válthatsz neki (egy járaton egy utazás erejéig érvényes) vagy a fent említett teljes árú bérletet.
Azt kell mondjam, hogy te méh a 12 kilós kutyával szerencsésebb helyzetben vagy, mert pár megállóra poggyászként fel tudod venni, nagyon kényelmes kutya táskákat lehet már kapni. Most képzeld el a mi helyzetünket egy 30 és egy 25 kilós kutyával...Mit ne mondjak, nekem sem a szívem csücske a buszozás. A felháborító feltételeken kívül meg ugye ott vannak a kedves utastársak, akik rátaposnak a kutyára és egyebek.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 28. #8635

A kérdező hozzászólása:

Na várjunk, közben találtam valamit, de nem akarom elhinni... nem akarom elhinni, hogy teljes árú bérletet kéne fizetnem a 12 kg-os kutyám szállításáért, miközben bizonyos szolgáltatásokat (pl ülés használata, kapaszkodók használata) igénybe sem vehet... o.O. Ha meg begyömöszölném egy kézipoggyászba, az állatvédők szállnának rám, és joggal. xD
De most, hogy átgondolom, legutóbb láttam, hogy egy buszsofőr nem engedett egy kutyást felszállni, inkább rácsapta az ajtót egy idős hölgyre, mintsem hogy felengedje a szabályosan (szájkosárban) lévő kutyát... Lehet nem is akarok bkv-t használni... pedig kéne xD