‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bianka96 gazdi (Maya), 2012. June 28. #1561

Mit lehet ennie egy 1hónapos yorkinak?
ilyenkor mi neki a legjobb ?

Van egy 1hónapos yorki kutyusom. 1hete van nálam , viszont nem nagyon eszik.
mit lehet ilyenkor adni neki ?

kategória: kutya, válaszok száma:15, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 03. #8702

Kedves kutyabarátok, azért azt meg kell hagyni, hogy van egy két embernek elég furcsa elképzelése a kölyök kutya felneveléséről....majdnem téptem a hajam. Azt viszont Fülöpöt kivéve senki nem javasolta szerencsétlennek, hogy tápszert vegyen a kuttynak a royal caninnnak elég elfogadható a baby tápszere és elég húzós is az ára, de talán ez lett volna egy menedék. Darabos tápot semmiféleképp, és pépeset sem tud még ilyen kis korban enni. A pedigré meg darling meg chapi tápok csak a reklámokban jó tápok az igazán jó tápokat nem láthatod reklámban és nem tudod megvenni egy szupermarketben, de aki nem engedheti meg magának a jobb minőséget, még az is jobb ha főz a kutyájának nem egy érdekes daganatos megbetegedés és allergia lengi körbe ezeket a tápokat, a tápérték és emészthetőséget nem is nézve mert kb úgy jön ki ahogy bement. A nedves eledelek 80 % -a víz a többi szója kivéve a jobb tápokat de önmagában nem elégséges egy kutya kiegyensúlyozott táplálására stb. ( a szója a kutya számára teljesen emészthetetlen fehérje) A májkrém meg párizsi szintén nem jó étel egy kutyának. Szóval ha ilyen picur egy kutya és nem kap anya tejet mindenképpen tápszert neki cumis üvegből és ilyenkor nem érdemes az árat nézni mert a jobb fajták itt is drágák de életet menthet.Aztán ha sikeresen túlvészelte így a 6 hétnél már lehet próbálkozni a kicsit pépesebb szilárdabb étellel erre van a royal caninnak szintén egy májkrémhez hasonló állagú tápja ami még nem szilárd de már nem is folyékony pont erre a köztes időszakra való konzerves Starter Mousse és aztán ha azt már rendesen tudja enni jöhet a starter száraz táp és nem kell nedvesezni meg össze kutyulni más konzervekkel max eleinte a starterrel amit írtam de később csak a táp és így tovább kornak megfelelően... (Nem a tápot akarom itt reklámozni azért írtam ezt a fajtát mert ez talán az egyetlen fajta ami ilyen részletességgel tud felhozni egy kutyust pici kortól ha muszáj és a legjobb minőségben) köszi

Válaszolta Tücsitacsi gazdi (Tücsök), 2012. July 01. #8683

Szerintem próbáld meg azt,hogy a neki való jobb minőségű PUPPY tápot meleg vízbe áztatod,vársz amíg kihül,egy picit leöntöd róla a vizet és odaadod neki!Forrón,melegen,és langyosan se add így oda neki!Csak hidegen!Tücsi tenyésztője is így adta nekik elválasztás után!
DE!Kérd ki állatorvosod segítségét!Ő tudja a legjobban!

Válaszolta nusi20032003 gazdi (mázli), 2012. July 01. #8676

Szerintem még félénk, de majd hozzá szokik a dolgok hoz.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. June 29. #8651

4 hetesen még nem szabadna teljesen leválasztani. Olyankor lehet elkezdeni a szilárd táplálékot is adni,de csak kiegészítőként az anyatej mellett.(!!!)
Szerencsére már lehet kapni olyan tápokat amik kivejezetten erre az időszakra vannak,mert ezeket nagyon könnyen eltudják rágni a kölykök.
Általában a leválasztás 6-7 hetes korban van,innentől már nem kapnak anyatejet.
Arról nem is beszélve,hogy ilyenkor még nagyon sok mindent tanulnak anyjuktól,testvéreiktől. Ált. 8-12 hetes korukban kerülnek új otthonukba.
Szóval Mayának még bőven az anyja mellett kéne lennie.

Én azt mondom,kérd ki az állatorvosotok véleményét,hátha tud adni valami anyatej pótlót,vagy tud ajánlani olyan tápot ami megfelel egy ilyen csöppségnek.

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 29. #8649

köszi zserbó ezt nem is tudtam

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 29. #8647

pöfi 9 hetes koráig olyat evet de alutasakosba aztán megunta és ha oda figyeltél volna nem tápot mondtam hanem kis alutasakos pedigree-t

Válaszolta bianka96 gazdi (Maya), 2012. June 28. #8645

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a segítséget .
Pedigre Junior(alutasakos ) van neki most de azt is csak úgy tudja megenni ha össze van aprítva neki.
De nem nagyon eszik....már javasoltak neki a kutyaboltba neki való szaráztápot de valahogy azt sem nagyon eszi :/

Válaszolta rexsona gazdi (frici), 2012. June 28. #8643

Három hetesen választották el az anyjától??Ő még nagyon kicsi anyatej kellene neki,ilyen korban persze hogy nem eszik.Beteg lesz mert nem erősödik meg az immun rendszere,vigyázz rá nagyon.

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2012. June 28. #8642

szerintem vegyél neki pedigre juniort de csak is zacskósat a konzervbe nagyobb darabok vannak. DE SOHA NEM VOLT MÉG 7 HETESNÉL FIATALABB KISKUTYÁM.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 28. #8641

hiába fajtaspecifikus a táp, ha nem az ő korosztályának való.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. June 28. #8640

Hát, ha van fajtaspecifikus starter táp. Ha nincs, akkor is starter táp kell neki, pl eukanuba starter. Mivel az egy hónap, az nagyon fiatal még. Mondjuk a starter+puppy keverve is jó.

Válaszolta bianka96 gazdi (Maya), 2012. June 28. #8638

A kérdező hozzászólása:

köszönöm

Válaszolta Monki gazdi (Monki), 2012. June 28. #8637

mindenképpen fajta specifikus tápot végyél neki mert az külön erre a fajtára van kialakítva és azt már eheti