‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. July 06. #1578

Nagyon mohó! mit tegyek?

Veroni tenyészetből került hozzánk, heten voltak egy kennelben, azt szokta meg, hogy minél többet és gyorsabban kell ennie, hogy a többiek ne egyék meg előle. nálunk teljesen másak a körülmények, normális adagot kapnak és csak ketten vannak. muki, a kan nagyon türelmes. a szuka mindig morog rá és küzd az ételért, amire semmi szükség nem lenne, mivel muki engedi enni. a jutalomfalatért leharapja a csuklómat és mindent szabály szerűen habzsol. hogy szoktassam le erről? kezd idegesítővé válni.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 11. #8841

Szia! A habzsolás még azzal is csökkenthető ha nagyobb szemű tápot adsz neki azt kénytelen megrágni nem tudja felszippantani mondjuk egy veszti egy giant táppal már elbajlódik Kutyának egyáltalán nem adunk csontot ha felnőtt ha kölyök főleg nem csöves csontot ami szilánkosra törik. Akkor inkább műcsont marha bőrből az a fogváltásnál is jól jöhet pl kicsinek. Mennyi idős a blöki? Próbáld meg külön etetni a picurt ahol a nagyéhoz nem fér hozzá, persze a kavicsos ötlet is kiváló de ettől a másik kutyától még ugyan úgy elszedi, amíg nem kap érte tőle. Nos kutya specialisták ne figyeljetek... az ismerősöm az egyik malamutját aki túl domináns volt a falkában és kapott a keze után meg morgott ha evés közben elment mellette kis korától hosszú munkával és türelemmel úgy törte meg hogy szándékosan a tálja felé nyúlt és koppintott az orrára ha morgott vagy kapott a keze után, felnőttként gyerekek lóghatnak a szájában tartott csonton nyugodtan. Illetve a koppintásos módszert még úgy tudnám ide javasolni hogy csak akkor nyúlhat a tál kajához ha megadtad az engedélyt pl ültesd vagy fektesd le és csak akkor kapja meg a kajcsit ha megtette. A másik kutyának később add vagy odébb a kaját hogy tudja az nem az övé nem rajta van a sor. Talán ennyi így józan paraszti ésszel.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. July 06. #8780

A kérdező hozzászólása:

köszi :) kipróbálom

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. July 06. #8777

A kérdező hozzászólása:

Na, ez tök jó! Köszi :)

Válaszolta Barbie0217 gazdi (Jenny), 2012. July 06. #8776

http://fressnapf.hu/cikk/falasgatlo_etetotal_kutyaknak próbáld meg az ilyen tállal :) direkt erre van kifejlesztve. :)

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Veronika), 2012. July 06. #8775

A kérdező hozzászólása:

és persze nagyon féltem. Egyszer elcsent egy csontot a nagyobb kutyánktól aki egy stafi keverék ( a kicsik semmiféle csontot nem kapnak) és megakadt a torkán, állatorvossal szedtük ki. Félek, egyszer a kan is megunja és akkor összemennek, vagy valami nagyobb darab kajában megfullad. Ha valaki tud, segítsen. Köszi :)