‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kriszti2 gazdi (Csibész), 2012. July 09. #1588

Megférés

Az lenne egy kérdésem hogy csibész, 3 éves fiú kutyus mellett elférne egy kis fehér puli kutyus. vagy inkább ne kockáztassunk? még nem akarjuk elhozni, csak talán később, amúgy 3-an vannak ő az egyedüli fiú, de lány nem jöhet.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 11. #8826

Jól és rosszul is elsülhet a dolog... bár a puli terelő kutya porta őrző elég szilárd és domináns tud lenni egy gazdás ősi vér van benne az is lehet előbb utóbb a puli lenne az aki felül kerekedik a tacsin, ha kölyök korától együtt vannak akkor persze meg van az az esély is hogy jól összeszoknak. Az ivartalanítást a picinél mindenképp ajánlom én úgy tudom 6 hónapos kornál már lehet. Illetve figyelni kell arra hogy a régi kutyus semmikép sem legyen elhanyagolva ne kapjon kevesebb figyelmet stb. hallottam már olyanról hogy el kellett ajándékozni az új kiskutyát mert az idősebb teljesen depressziós lett nem evett és bele döglött volna. Szóval legyen lehetőség másik otthonra is a kutyusnak ha nem maradhat, nyilván ha befogad az ember egy kóbor kutyát a meglévő mellé nem nagyon tud ezzel kombinálni mert hirtelen jött helyzet, de ha tenyésztőtől veszi akkor érdemes mindenre gondolni.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 09. #8813

Én is hallottam olyan szukáról, aki ivartalanítás után álvemhes lett.
A kiskutya, ha Te, mint a gazda, mint kutyáid Atyaúristene, a falka tagjává teszed, nem lesz veszélyben a többitől, mert a kiskutyának mindent lehet, a kiskutyát a család többi tagja védi meg minden. Akár ivartalanítod a kutyát, akár nem, a falkában lesz hierarchia, így dominancia harc is, legfeljebb nem olyan látványos. A kutya elég okos állat, családon belül a dominancia kérdéseit elintézik komolyabb verekedés nélkül, pusztán erőfitoktatással, úgyhogy nem hinném, hogy ivaros állapotban vérre menő küzdelem lenne, szerintem nincs mit kockáztatni. Egyszer egy hétig vigyáztam egy kis kan mudira, aki végül egy - szintén olyan 2-3 éves kan mudihoz került, ennek már majdnem egy éve, s még mindig virul mind a kettő, pedig szerintem ivarosak.

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. July 09. #8810

Az ivartalanítás segíthet,de ez nem azt jelenti,hogy a nevelést el lehetne hanyagolni.
De szerintem az ivartalanítás minden kutyára máshogy hat.
A miénknek megnőtt a szőre 2x akkorára,de már nincsenek verekedések.(annak ellenére hogy szuka és kan volt, a szuka nagyon domináns volt)
Vannak egyedek akik sokkal hízékonyabbak lesznek stb.
Hallottam olyan kutyáról,aki ezután sem "mondott" le a pozícióáról és ugyan olyan domináns maradt mint előtte.
Mondjuk én csak támogatni tudom az ivartalanítást,minden szempontból.

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. July 09. #8808

a kockáztatást az alatt érted hogy ne legyen verekedés???
ha igen akkor legalább egyikőjüket vagy mindkettőjüket kasztráltatni kéne!!!!
a a puli még nem ivarérett akkor ha mindkettőjüket kasztráltatni szeretnéd a pulival még várj!!!!