‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte stöcike gazdi (Buci), 2012. July 09. #1590

Miért eszi meg a kiskutyám a saját piszkát?

3 és fél hónapos bolonese kutyusom,előszeretettel megeszi a saját kutyagumiját,nem lesz baja tőle?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szaboreka gazdi (Sziszi), 2012. July 14. #8871

Nem ,nem lesz baja !
Még kicsi ,de majd pár hónap múlva mikor nagyobb lesz akkor abba hagyja majd

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 12. #8844

Ó... szóval a Te rosszul megfogalmazott, információszegény mondataidat meg kéne értenem, miközben Te az én "MINIMUM kétszer" végű mondatomból csak annyit fogsz fel, hogy "kétszer"? xD
Azt, amit te írsz, lakásban tartott kutyánál csak olyan tudja megoldani, aki otthon vagy nem dolgozik, nem jár iskolába... Erre persze lehet azt mondani, hogy aki nem tudja megoldani a napi x (esetedben két óránkénti) sétát, az ne tartson kutyát, de ha ezt megfogadnák a kutyatartók, leendő kutyatartók, akkor bizony sokkal kevesebb kutya kerülne gazdához, a menhelyeket meg elárasztanák a dolgozó emberek kutyái.
A kutyapelenka azoknak jó, akik valamely rejtélyes oknál fogva nem képesek olyan gyakran levinni a kutyát. Ahogy nő a kiskutya, el lehet hagyni, nincs vele semmi probléma.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 11. #8838

Azt hiszem rosszul fogalmaztam a hosszabb sétákat értettem korán reggel meg este mert akkor nem kap szerencsétlen hőgutát de szerintem rá lehet jönni hogy mire gondolok. Az hogy te 2X viszed le a kutyád a te dolgod nálunk a napi 3 a minimum az kell a kutyának a 2 az nem túl egészséges bár nem raktam vesszőt de szerintem így is érteni mire gondoltam Az én kutyám kölyök ként 3 hónaposan teljesen szoba tiszta volt és csak annyi volt a dolgom hogy fél ahogy evett ivott lenn voltam vele min 2 óránként. A pelenka meg egyéb dolgok szerintem eleve veszett ötletek, nincs orr belenyomás nincs veszekedés hanem rendszeresség amit a kutya meg tud szokni. Ha össze vissza van lehordva akkor gyakori problem a bekaka meg ha elfoglalja magát mással pl. játék szagok másik kutya séta közben akkor bizony elő fordulhat hogy elfelejti a dolgát és otthon jut eszébe ezért is jó a hosszú séta mert talán lankad a kíváncsisága és eszébe jut mi is az amit csinálni kell mielőtt felmegy a lakásba. Ha kerti kutyus akkor is tudom ajánlani a sétát a kerítésen kívül ha ott végzi a dolgát szintén nem tudja megenni.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 11. #8830

A napi két egészségügyi sétát (reggel+este) elég gyakorinak véled? xD Én a már felnőtt kutyáimat viszem le minimum kétszer! Egy négy hónapos kiskutya még szerintem max. 8 óráig tudja visszatartani, de lehet még sokat is mondtam... Mármint, az ürüléket. Delinke négy hónaposan még bőven napi háromszor ürült, s utána viszonylag hirtelen nőtt meg a "kapacitása".
Az más kérdés, ha mondjuk nem sikerült magáévá tennie a szobatisztaság eszméjét. Ennek megoldásához viszont többet kéne tudnunk a kutyus körülményeiről.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 11. #8825

Szia! Az lenne a kérdésem hogyan fér hozzá majdnem 4 hónaposan a saját piszkához? Kennelben van vagy kertben? vagy még mindig nem szoba tiszta? igazából a nagydolgot már lenn kéne végeznie és ha ez így lenne akkor nem lenne módja megenni, max a pisi szaladhat még be. Vidd le gyakrabban meg hosszabb sétákra ha a meleg engedi mondjuk inkább reggel korán meg este későn és akkor hátha nem kakil be. Az utcán meg figyelj rá hogy ne szedjen fel semmit se a sajátját se másét vagy mást.

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. July 09. #8814

Ennek két legjellemzőbb oka lehet:
1, valamilyen tápanyagból hiánya van, ezért eszi meg
2, megbüntetted, mikor bekakilt, s ezért most így próbálja eltüntetni