‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte feketerózsa gazdi (Kelly), 2012. July 28. #1635

Fátyolbetegség halaknál???

Mit tudok csinálni a vízzel? és a halakat hogyan tudnám meg gyógyítani? a vízben, vagy külön kezeljem őket? kerti tóban élnek.

kategória: akvárium, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta feketerózsa gazdi (Kelly), 2012. July 30. #9075

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm! Sajnos 3 hal meghalt de most úgy néz ki a többi jól van!

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 30. #9073

minden liter tengervízben 35 g só van tehát a kerti tó mondjuk legyen 300l az azt jelenti 10500 g só kell bele ami 10,5 kiló sót jelent ez egy kicsit sok ha azt veszem azt írták az oldalon hogy mesterséges tengervizet kell csinálni elég bele2 kiló is szerintem.....

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. July 30. #9072

http://www.haziallat.hu/akvarium/gondozas/costia-fatyolbetegseg-halak/2923/
Itt van egy két okosság, ha tóban vannak akkor gondolom elég nehéz lehet őket külön szedni, ha viszont nem mind beteg még akkor ajánlatos a fertőzötteket külön karanténba rakni de az egészségesnek tűnő egyedeket is kezelni kell. A karanténozás megnöveli az esélyét a fertőzés terjedésének és a többi hal túlélési esélyét növelheted. Itt olvastam hogy NaCl vagy is sóval is lehet kezelni ami 7 nap, a tóba is tehetsz sót de nem sokat és nem a finom szemű sót hanem a durvát ami nem jódozott, én az akváriumba is teszek egy évben egyszer nem árt nekik de csak kis mennyiségben nem tudom mekkora a kerti tó én a 150l-es akváriumba szoktam tenni úgy 1 evőkanállal megelőzésre, a szűrőbe és az elkeveri. Malachit zöld, réz-szulfát, rivanol, metilénkék, ezeket megtalálhatod egy díszhal kereskedésben vagy egy állat eledel boltban is, ha mondjuk elmész egy díszhalashoz lehet hogy ő jobb tanácsokkal is el tud látni mert van már tapasztalata ezen a téren.